Stavanger Aftenblad

Happy Valentine

- Øyvind Tjelle

DAGENS ORD: Høysangen 2,9-14

Min kjaereste ligner en gasell, en ung hjort. Der står han bak muren vår. Han kikker inn gjennom vinduene, gløtter inn gjennom gitteret. Min kjaereste tar til orde og sier: Stå opp, min elskede, min vakre jente, og kom!

Happy Valentine! Jeg ble oppmerksom på denne dagen, da jeg som voksen kom «hjem» til Japan. Der var de tradisjone­lle kjønnsroll­ene satt på hodet, og kvinnene kunne gi sjokoladeg­aver til mennene. Mennene på sin side fikk sjansen én måned senere. Hos oss, som i Japan, har dagen kommet ved påvirkning fra USA. Denne dagen gir eller sender vi gjerne en oppmerksom­het til en kjaereste eller venn. Men mange av oss synes ikke at dagen er en så viktig merkedag.

Jeg ønsker dere likevel en lykkelig Valentinsd­ag! Jeg håper mange av oss vil gi våre kjaere en oppmerksom­het i dag. Enten det er kjaeresten, en partneren, mor, far, søsken eller gode venner. Ingen har vondt av å bli gjort oppmerksom på at vi er glad i dem. Nei, skulle vi ikke gripe alle slike sjanser til å la noen vi er glad i opplevelse­n av de er elsket?

At vi i Bibelen finner uttrykk for romantisk kjaerlighe­t er for øvrig herlig befriende. Lykke til, alle dere som har planer om å overraske kjaeresten!

Må Faderen, Sønnen og Ånden forfriske og fornye deg, så du kan vaere, en øy i havet, et høydedrag på sletta, en brønn i ørkenen og helse til den sykelige. (St. Colomba)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway