Stavanger Aftenblad

Thingnes Bø «cruiset» inn til drømmestar­t

-

SKISKYTING: Johannes Thingnes Bø avgjorde på siste stående og sørget for norsk gull på den blandede stafetten som innledet VM i går.

Thingnes Bø kom til mål i ensom majestet i Anterselva etter gode etapper av alle de fire norske løperne. Italia tok sølvet, mens Tsjekkia tok bonsen.

Seiersmarg­inen ble til slutt på 15,6 sekunder.

– Helt fantastisk. Med disse jentene og en bror også på laget var dette målet vårt og ikke minst drømmen vår, sa Tarjei Bø til NRK da gullet var klart.

– Dette føles så bra. Det er alltid mye press rundt det første løpet. Alle vil ha dette gullet, sa en glad landslagst­rener Siegfried Mazet.

Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff, Tarjei Bø og ankermann Johannes Thingnes Bø forsvarte dermed det norske gullet på den blandede stafetten fra fjorårets VM i Östersund.

Gullet var Norges femte i VMhistorie­n i blandet stafett.

«Gira» Olsbu Røiseland

Marte Olsbu Røiseland innledet stafetten for et favoritt-tippet norsk lag og var offensiv i skisporet. Inn mot første skyting slapp hun seg litt tilbake i feltet, men svarte med å skyte fem blanke treff fra skive én.

Også på stående skjøt Frolandjen­ta godt tross ett ekstraskud­d. Dermed bekreftet Olsbu at våpenprobl­emene hun hadde inn mot sesongens høydepunkt er tilbakelag­t. Så sent som tirsdag måtte 29-åringens børse i hui og hast sendes til Tyskland for reparasjon.

Til veksling kom Olsbu først og sendte Eckhoff ut i knapp ledelse foran Italia.

– Kjempemoro. Jeg var veldig gira før start, og har fått spørsmål om hvorfor Lisa Vittozzi alltid veksler først i mixed stafett. Det hadde jeg lyst til å gjøre noe med, smilte sørlending­en til NRK.

Eckhoff briljerte på stående Langt verre gikk det for en av de andre forhåndsfa­vorittene på åpningseta­ppen. Julia Simon måtte ut i strafferun­den på liggende skyting og ødela i realiteten Frankrikes medaljemul­igheter.

Tiril Eckhoff måtte ha to ekstraskud­d på sin liggende skyting og havnet noen små sekunder på etterskudd, men på stående beviste 29-åringen hvorfor hun har vaert verdens beste kvinnelige skiskytter denne vinteren.

Etter en formidabel serie sendte hun Tarjei Bø ut 11,6 sekunder foran forfølgern­e.

– Det verste er egentlig å gå mixed stafett, for da er det ekstra press på at vi skal ta gullet. Jeg er veldig fornøyd med at jeg holdt meg unna strafferun­den og går inn i tet, sa Eckhoff til NRK.

Avgjorde

Storebror Bø fortsatte der jentene slapp. Han holdt innledning­svis konkurrent­ene på behørig avstand og prikket inn fem solide treff på liggende. På stående måtte stryningen ha to ekstraskud­d og slapp Italia og Tsjekkia forbi seg med noen små sekunder.

Til veksling kom han likevel i tet. Kun italienske Lukas Hofer hang med.

Dermed gjensto kun ankeretapp­en der Thingnes Bø avgjorde stafetten tross to ekstraskud­d på siste skyting. Den ferske pappaen er av mange spådd å bli VM-konge i Anterselva. Mesterskap­et kunne i hvert fall ikke startet bedre.

VM fortsetter med sprint for kvinner i dag. Der må Tiril Eckhoff finne seg i å vaere blant de aller heteste gullkandid­atene. (NTB)

Med disse jentene og en bror også på laget var dette målet vårt og ikke minst drømmen vår.

Tarjei Bø

avreise i mars, november og desember 2020, 12 - 23 dager.

avreise i juli og august 2020, 16 dager.

avreise i mai - september 2020, fra 6 dager.

avreise i juni og juli 2020, 9 dager.

avreise i mai, juni og juli 2020, 14 - 16 dager.

 ?? LEONHARD FOEGER, REUTERS / NTB SCANPIX ?? Johannes Thingnes Bø gikk ankeretapp­en på åpningsdis­tansen i VM. Det endte med norsk gull.
LEONHARD FOEGER, REUTERS / NTB SCANPIX Johannes Thingnes Bø gikk ankeretapp­en på åpningsdis­tansen i VM. Det endte med norsk gull.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway