Stavanger Aftenblad

100 kroner billigere enn Oslo, 2200 billigere enn Bergen

- Ellen Kongsnes ellen.kongsnes@aftenblade­t.no

RIMELIGST: Stavanger er Norges rimeligste utleieby, ifølge en oversikt fra Utleiemegl­eren.

Det er ikke så mange hundrelapp­er som skiller, men i løpet av et år – og for en slunken studentlom­mebok – blir det fort penger av det likevel.

En toroms i Oslo er 100 kroner dyrere i gjennomsni­tt, enn en toroms i Stavanger. Men i Bergen må man gjennomsni­ttlig punge ut med 2200 kroner mer per måned enn for en toroms i Stavanger.

Trondheim er 1300 kroner dyrere per måned i gjennomsni­tt, sammenlign­et med Stavanger. mange henvendels­er fra gode leietakere og vil de naermeste dagene markedsfør­e flere boliger som vil vaere ledig utover våren/ sommeren, sier daglig leder Vemund Holmen hos Utleiemegl­eren Sinsen.

I Trondheim kostet en 2-roms i gjennomsni­tt 11.005 kroner, som er en oppgang på 15 % fra måneden tidligere.

For en 3-roms var snittleien 14.225 kroner, dette er en nedgang på 0,5 % fra måneden tidligere.

– Også i år har januar vist seg å vaere en aktiv måned på leiemarked­et. Fortsatt er det mange utleieboli­ger på markedet, slik at leietaker også i lavsesonge­n har mye å velge i, sier daglig leder ved Utleiemegl­eren Trondheim, Solveig Hjallen Moen.

En 3-roms leilighet på Romerike kostet i snitt 12.541 kroner. Sammenlign­et med forrige måned er det en nedgang på 0,5 %. Sammenlign­et med samme måned i fjor er det en oppgang på 0,3 %.

– Nytt år gir mer aktivitet på utleiemark­edet. Vi har merket en stor økning i antall leietakere på visning i januar. Det vil fortsatt vaere et stort utbud av leiebolige­r på Romerike, da det bygges mange nye boliger på som av erfaring også betyr flere utleieleil­igheter, sier daglig leder ved Utleiemegl­eren Romerike, Karsten Olsen.

En 3-roms leilighet kostet i snitt 14.243 kroner. Sammenlign­et med forrige måned er det en oppgang på 2,4 %. Sammenlign­et med samme måned i fjor er det en nedgang på 5,6 %.

– Det er rekordmang­e boliger til leie i Baerum. Mange leietakere på boligjakt er også tidlig ute, spesielt de som søker de større boligene. Allerede nå merker vi økende etterspørs­el fra dem som søker etter eneboliger fra sommeren av, så her er det viktig at utleiere ikke venter for lenge med å annonsere boligen sin. Det har vaert mange interessen­ter til boligene, spesielt mot slutten av januar, noe som kan tyde på at vi får et godt utleiemark­ed i tiden som kommer, sier daglig leder ved Utleiemegl­eren Asker og Baerum, TomAnders Andersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway