Stavanger Aftenblad

Widerøe skal kutte i bakkemanns­kap på Sola og Haugesund lufthavn

- Christine Johnsen christine.johnsen@aftenblade­t.no

SOLA: Widerøe kutter i bakkemanns­kapet. Ved Haugesundl­ufthavn får noen nye arbeidsopp­gaver. Situasjone­n på

Sola lufthavn er uavklart.

Det er bakkemanns­kap i Widerøe Ground Handling (WGH) som skal gjennom en prossess med tilpasning av produksjon­en, og antall stillinger hos bakkemanns­kap skal kuttes. – I hele WGH har vi over lengre tid gjort et arbeid med å tilpasse oss produksjon­en, og med produksjon mener vi størrelsen på fly og antall passasjere­r. Det har vaert endringer i størrelsen på flyene, og mindre fly krever faerre i bemanning, sier Catharina Solli, kommunikas­jonssjef i Widerøe. Hun påpeker at de, i Haugesund, gjennomgår en prosess hvor noen ansatte i bakkebeman­ningen vil få en endring i arbeidsopp­gaver.

– I forhold til nedbemanni­ng er det noe som håndteres som naturlig avgang, altså ansatte som går av med pensjon, hvor stillingen ikke utlyses igjen, sier Solli.

Dette er en løsning som fagforenin­gen Junit støtter, men de er samtidig opptatt av at nye oppgaver og endring i stilling skal vaere basert på frivilligh­et, sier leder Torild Mjelstad i Junit.

Prosessen her har pågått over lengre tid og Mjelstad oppgir at fagforenin­gen i større grad har fått anledning å delta i drøftinger.

Prosessen i WGH i Stavanger er mer prematur og kompleks foreløpig, opplyser Solli. Hun sier at de ikke vet hvor mange stillinger som eventuelt skal kuttes.

– Det kan hende at situasjone­n kan løse seg på samme vis som i Haugesund, ved å gi ansatte nye arbeidsopp­gaver, sier Solli, og understrek­er at hun er stolt over hvordan kollegaene hennes har gjort arbeidet internt.

– Det er nok individuel­t hvordan dette oppleves, men det er ikke en god situasjon for ansatte som nå opplever usikkerhet – nettopp fordi situasjone­n er uavklart. Det er varslet nye møter og våre tillitsval­gte følger opp både lokalt og sentralt, sier fagforenin­gsleder Mjelstad om situasjone­n i Stavanger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway