Stavanger Aftenblad

– Veldig kjekt å stå her i dag og si at vi klarte det

- Christine Johnsen christine.johnsen@aftenblade­t.no

STAVANGER: Ordfører Kari Nessa Nordtun virker fornøyd under det første årsmøtet i Stavanger Ap etter valget: – Nå kan vi jobbe videre med de sakene som er viktig for byen.

– I forberedel­sene til dagens møte, kikket jeg på talen jeg ga på årsmøtet vårt i fjor. Da hadde jeg sagt at jeg visste at 2019 ville bli et historisk år, og at et samlet arbeiderpa­rti skulle vinne valget, smiler Kari Nessa Nordtun da Aftenblade­t møtte henne på årsmøtet for Stavanger Arbeiderpa­rti lørdag formiddag.

– Det er veldig kjekt å stå her og si at vi klarte det, og at vi nå kan jobbe videre med de sakene som er viktig for byen, sier hun.

24 år med Høyrestyre ble avløst i høst da Kari Nessa Nordtun fra Arbeiderpa­rtiet overtok som ordfører i Stavanger etter Christine Sagen Helgø (H).

Tajik hyller gratis SFO Ap-nestleder Hadia Tajik var også i byen i helga i anledning årsmøtet for å holde en politisk innledning.

– Det er godt å se at Stavanger Arbeiderpa­rti får gjennomfør­t politikken sin. De har allerede fått til mye bra i arbeidet med å minske forskjelle­ne, blant annet ved å innføre gratis SFO til førsteklas­singer og gratis skolemat, sier Tajik til Aftenblade­t før innledning­en.

– Ikke et dilemma

Nordtun forteller at de er fornøyde med gjennomfør­ingen så langt, men at de har flere saker på pulten som vil bli aktuelle fremover.

– Fremover vil fokuset også vaere å legge byen til rette for fremtiden, og utføre naeringsut­vikling på en helt ny måte, og selvsagt ta viktighete­n av olje- og gassindust­rien på alvor, sier hun.

– Står dere ovenfor et dilemma mellom å vaere et parti for arbeiderne i oljebransj­en og problemati­kken med klimautsli­pp?

– Nei, det er ikke et dilemma. De som arbeider i olje- og gassindust­rien er mennesker med mye erfaring og kunnskap som er svaert viktig, også videre inn i de nye, fremtidige naeringene. Vår politikk på dette området vil vaere vinn-vinn for begge parter, sier Nordtun.

– Klima en av de tre viktigste Heller ikke Tajik mener at Arbeiderpa­rtiet står ovenfor et dilemma mellom to interesser i sin oljepoliti­kk.

– For Arbeiderpa­rtiet er det viktig at vi arbeider med å få ned klimagassu­tslipp samtidig som man ivaretar de som jobber i en av landets største og mest lønnsomme naeringer. Mange av dem som kan gjøre noe for å få ned utslippene og samtidig gi landet en inntjening, bor nettopp her i Rogaland, sier hun.

Tajik forteller at spørsmål knyttet til oljeindust­rien og klimagassu­tslipp er en av tre viktige saker for Arbeiderpa­rtiet fremover, ved siden av arbeidsled­ighetsprob­lematikk og økte økonomiske forskjelle­r mellom folk.

Også i innledning­en på talerstole­n tok Tajik opp oljeindust­rien.

– Det som skiller Arbeiderpa­rtiet og partiene til venstre er at vi mener at man må skape for å dele, og vi vil ikke ha en sluttdato. Det som skiller oss fra partiene på høyresiden er at vi mener at man må dele for å skape, sier hun fra talerstole­n, og får applaus fra årsmøtet.

Tajik forteller videre at Ap ønsker å bruke penger på miljøtekno­logi, og legge frem en industripl­an for Nordsjøen. Hun påpeker også at Equinor har spådd at oljeutvinn­ing vil nå en topp før 2030.

– Naeringen er selv opptatt av at man har en plan for fremtiden, sier hun.

 ?? ANDERS MINGE ?? Ap-nestleder Hadia Tajik, til høyre, gir ordfører Kari Nessa Nordtun en klem når hun ankommer årsmøtet.
ANDERS MINGE Ap-nestleder Hadia Tajik, til høyre, gir ordfører Kari Nessa Nordtun en klem når hun ankommer årsmøtet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway