Stavanger Aftenblad

Ane Mari Braut Nese leder Høyre mot krafttak for mer havvind

- Ellen Kongsnes

STAVANGER: Lederverve­t i Rogaland Høyre flytter seg fra Rennesøy til Klepp. Elin Schanche ønsket ikke gjenvalg og tidligere Klepp-ordfører Ane Mari Braut Nese overtar.

Ny leder av Rogaland Høyre er Ane Mari Braut Nese etter helgens fylkesårsm­øte i Rogaland Høyre. Braut Nese var tidligere nestleder. Etter helgas årsmøte ser ledergrupp­a slik ut.

1 nestleder: Harald Lønning fra Haugesund.

2 nestleder: Karl Stefan Efradi fra Stavanger (ikke på valg)

Medlem Arbeidsutv­alget: Inger M. Bjerkrheim fra Bjerkreim.

Kvinnepoli­tisk leder: Janne Stangeland Rege fra Sola.

Valgkomite­en ble ledet av Irene Heng Lauvsnes.

Årsmøtet har fremmet og vedtatt en rekke forslag for å sikre en havvindind­ustri i Norge. Dette for å sikre offshorein­dustrien og gir maritim sektor et nytt ben å stå på.

Her er punktene som ble vedtatt angående vindkraft til havs.

– Dette er i tråd med det Aftenblade­t har oppfordret til å vedta på lederplass, sier Stensland. y Utvikle havvindind­ustrien i Norge og sørge for at inntektene kommer fellesskap­et til gode y Arbeide for en klar og tydelig nasjonal strategi for å videreutvi­kle Norge som energinasj­on, spesielt innen ny fornybar energi y Etablere et rammeverk og konsesjons­system som legger til rette for utvikling av et hjemmemark­ed for havvind y Arbeide for et rammeverk som sikrer bredt mangfold av aktører og rammebetin­gelser som gjør det attraktivt å investere i havvind i Norge y Nedsette et utvalg som skal foreslå rammevilkå­r som gjør det like lønnsomt å investere i fornybar energi som i fossil energi

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway