Stavanger Aftenblad

Sanders i strupen på Bloomberg

-

FOTO: JOHN LOCHER / AP / NTB SCANPIX

LAS VEGAS: Bernie Sanders retter kraftig kritikk mot rivalen Michael Bloomberg og anklager ham for holdninger som gjør at han ikke vil kunne slå Donald Trump.

Aftenposte­n / NTB

Sanders og Bloomberg tilhører hver sin fløy i partiet. Mens Sanders er selverklae­rt «demokratis­k sosialist», regnes Bloomberg som moderat og til dels konservati­v i økonomiske spørsmål.

Kamp om partiets framtid Demokraten­es nominasjon­skamp er ikke bare blitt en kamp om å velge den kandidaten som anses å ha best sjanser til å utfordre Trump. Den er også et oppgjør mellom ulike fløyer i Det demokratis­ke partiet og en kamp om hvilken retning partiet skal ta.

Sanders har gjort det svaert bra i de to første nominasjon­svalgene – i delstatene Iowa og New Hampshire – mens Bloomberg i stedet har brukt milliarder av sin formue på en storstilt reklamekam­panje. Han har droppet de første nominasjon­svalgene, også i Nevada neste lørdag. Først supertirsd­agen 3. mars, da hele 14 delstater holder nominasjon­svalg, stiller han som kandidat.

Bloomberg samlet om lag 900 mennesker på sitt valgkampmø­te i Virginia lørdag kveld. Her insisterte han på at han er den rette til å slå Trump.

– Jeg stiller for å slå Donald Trump og jeg stiller for å gjenreise dette landets aere, for å bygge et land vi er stolte av og begynne å få ting gjort. Jeg vil sørge for å få ordet «forent» tilbake i De forente amerikansk­e stater, sa Bloomberg.

 ??  ?? Senatoren Bernie Sanders på talerstole­n under middagen til Det demokratis­ke partiet i Las Vegas.
Senatoren Bernie Sanders på talerstole­n under middagen til Det demokratis­ke partiet i Las Vegas.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway