Stavanger Aftenblad

– Absurd å vaere innblandet i skandalen

- Christine Johnsen christine.johnsen@aftenblade­t.no

TRONDHEIM: Melodi Grand Prix-finalisten fra Hundvåg forteller at han sitter igjen med flere «hva om»-spørsmål etter stemmekaos­et.

– Det siste døgnet har vaert en emosjonell berg og dalbane. Det er litt absurd å tenke på at jeg har vaert involvert i den største Eurovision-skandalen noensinne, sier Magnus Bokn på telefon med Aftenblade­t.

25-åringen fra Hundvåg gikk på scenen som artist nummer fire i den norske finalen og framførte låten «Over the Sea».

Det brøt ut fullstendi­g kaos da det skulle stemmes under finalen, som ble avholdt i Trondheim spektrum. Rett før selve avstemning­en skulle ta til etter at alle artistene hadde gjort sine opptredene­r, startet problemene.

Avstemming­en kollapset Stemmesyst­emet til NRK kollapset, og mens systemet lå nede, var det en folkejury bestående av 30 personer som avgjorde hvilke fire artister som gikk videre til sølvfinale­n i MGP. Bokn ble ikke en av dem.

– Jeg tror vi aldri får vite om utfallet kunne vaert annerledes om dette ikke skjedde, men det sitter jo litt i bakhodet, sier han.

Juryen vurderte ikke finaleoppt­redenene, men studioinns­pillinger av fremførels­ene. Bokn syns det er svaert uheldig.

– Vi har jo brukt veldig mye energi og penger på å perfeksjon­ere showet i finalen, og en kan ikke unngå å tenke på at det kanskje kunne vaert annerledes dersom finaleshow­et hadde vaert med betraktnin­gen, sier han.

Han understrek­er at deltakerne har vaert en god støtte for hverandre, og at han er svaert glad på vinner Ulrikke Brandstorp sine vegne.

– Ulrikke fortjener dette virkelig mye, og vi skal stå bak henne og heie på henne i Eurovision-finalen, sier han.

Har forståelse for beslutning Selv om det var en trist og kjedelig situasjon for deltakerne, har Bokn medfølelse for NRKs MGP-sjef Stig Karlsen.

– Jeg tror alle vi ni artistene var veldig lei oss i går kveld, men den som virkelig trenger en klem etter dette er Stig Karlsen, sier han.

Bokn forteller videre at han la merke til innsatsen NRK gjorde for å løse krisen:

– Selv om vi sitter igjen med spørsmål om hvilke avgjørelse­r som er tatt, vet jeg at NRK har gjort sitt beste. Jeg la godt merke til at de sprang rundt og gjorde sitt beste for å løse situasjone­n i går. Jeg forstår at de måtte ta en avgjørelse, og at NRK ikke kunne sette programmet på vent i mange timer, sier han.

– Har vaert en utrolig reise Bokn er tidligere kjent fra talentprog­rammene Idol og The Voice på TV2.

I år har altså Bokn deltatt i Melodi Grand Prix med låten «Over the Sea», som han har skrevet sammen med Alexander Rybak og Jowst. Han vant sin delfinale lørdag 1. februar og kvalifiser­te seg dermed til finalen i Trondheim.

– Det har vaert en utrolig reise, og det er bare utrolig hvor mye jeg har fått oppleve. Jeg sitter igjen med bare gode opplevelse­r, og vil ikke la kaoset denne lørdagen overskygge det, sier Bokn om hvordan han har opplevd deltakelse­n.

 ?? RICHARD SAGEN, ADRESSEAVI­SEN ?? Juryen vurderte ikke finaleoppt­redenene, men studioinns­pillinger av fremførels­ene. Finalist Magnus Bokn syns det er svaert uheldig.
RICHARD SAGEN, ADRESSEAVI­SEN Juryen vurderte ikke finaleoppt­redenene, men studioinns­pillinger av fremførels­ene. Finalist Magnus Bokn syns det er svaert uheldig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway