Stavanger Aftenblad

For lenge siden i Aftenblade­t

-

y Aftenblade­t ble redigert av nazistene fra 1943-1945

FOR 100 ÅR SIDEN, 17. FEBRUAR 1920

Lørdag avholdtes generalfor­samling i det nystiftede bilselskap paa Malde. Der valgtes styre, som blev bemyndiget til at anskaffe en eller to biler og nødvendig materiel forøvrig, fastsaette takster osv. Medlemmer av styret blev: T. Bore, E. Oftedahl, B. Børresen, Asche Moe og B. Handeland. Det er ikke usandsynli­g, at styret bestemmer sig for anskaffels­e av to biler, en for varetransp­ort og en for personbefo­rdring. Det er meningen at vi gjør al mulig fortgang med anskaffels­en av biler, saa man haaber, at ruten Stavanger – Haalland kan starte i løpet av an maaneds tid.

FOR 75 ÅR SIDEN, 17. FEBRUAR 1945

Bløtkake av poteter med krisekrem. 300 gr. kokte, kalde, knusete poteter, 100 gr. sukker, 1 egg, vaniljedrå­per. Visp egget med sukkeret og rør i potetene, essensen og bakepulver­et. Fyll deigen i en rund form og stek kaken ved god varme. Når den er blitt kald deles den i to eller tre lag og fylles med følgende krem: ½ l. skummet melk kokes opp med 100 gr. fintrevne, rå poteter. Rør godt i det og la det bli kaldt. Visp kremen helt stiv – det tar lang tid, minst 20 minutter, smak den til med essens eller tykt syltetøy. Pynt toppen av kaken også med krem. Kremen må ikke vispes og fylles i kaken før i det samme den skal spises, for den tåler ikke å stå. Kakebunnen kan derimot godt lages dagen før.

FOR 50 ÅR SIDEN, 17. FEBRUAR 1970

Oslo (NTB): Sverige er i ferd med å gå forbi Storbritan­nia som Norges største eksportmar­ked. Hvis tendensen fra i fjor fortsetter, er det mye som tyder på at dette vil skje i år, skriver «Norges utenriksha­ndel». Norges leveranser utenom skip til Storbritan­nia økte i fjor med 5,8 prosent til naermere 2 500 mill. kroner. Sverige befestet samtidig sin stilling som Norges største leverandør­land med en stigning i leveransen­e på 21 prosent til 3 532 mill. kroner. Prosentvis var det i fjor Norges eksport til Finland som økte mest. Den gikk opp med nesten 48 prosent til 351 mill. kroner.

FOR 25 ÅR SIDEN, 17. FEBRUAR 1995

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway