Stavanger Aftenblad

Viking vant målrikt oppgjør

- Hans.christian.boge-fredriksen@ aftenblade­t.no

FOTBALL: Viking gjennomfør­te en solid kamp, og vant 3–2 i treningska­mpen mot Jerv.

Hans Christian BogeFredri­ksen

Viking tok en fortjent seier over 1.-divisjonsk­lubben i søndagens treningska­mp i Jåttåvågen. Gjestene fra Grimstad tok ledelsen på straffe, men scoringer fra Johnny Furdal og Harald Nilsen Tangen snudde kampen før pause.

Jerv svarte, før Ylldren Ibrahimaj avgjorde med sin scoring etter 73 minutter.

Foran på straffe

Viking tok kommandoen på kampen fra start, og var naer en drømmeåpni­ng. Før minuttet var passert ble Kristoffer Løkberg spilt gjennom, men Jerv-keeper Øystein Øvretveit reddet forsøket.

Hjemmelage­t fortsatte trøkket de neste minuttene, men så ble de hardt straffet på en kontring. Rolf Daniel Vikstøl syndet innenfor sekstenmet­eren, og Jerv fikk muligheten fra straffemer­ket etter ti minutter.

Diego Campos var sikker, sendte Eirik Arnebrott den ene veien, og ballen den andre. Fire minutter senere var det Viking sin tur til å rope på straffe. Harald Nilsen Tangen gikk over ende, men dommerne vinket spillet videre.

Corner i mål

Viking forsøkte å svare, og hadde noen farlighete­r før det lyktes helt etter 24 minutter.

Johnny Furdal gikk ut til hjørneflag­get, og skrudde ballen rett i mål. Mulig å sette spørsmålst­egn ved keeperspil­let, men uansett en strålende prestasjon av Furdal.

12 minutter senere kom Furdal og Viking igjen. Midtbanesp­illeren tredde gjennom Zymer Bytyqi. Han holdt på ballen, før han spilte den inn foran mål i helt riktig tidspunkt.

Der kom Nilsen Tangen stormende, satte ballen sikkert i nettet med en god avslutning, og sørget for at Viking hadde snudd kampen.

Flere scoringer ble det ikke i første omgang, og Viking kunne gå i garderoben med en 2–1-ledelse. Andre omgang var ikke gammel før ballen på ny lå i nettet. Fem minutter tok det før Campos banket inn 2–2. Kampens andre scoring for Jervs prøvespill­er fra MLS.

Ibrahimaj avgjorde

Etter hvert begynte mange bytter som vanlig å prege treningska­mpen. Bjarne Berntsen tok ut flere av de mer rutinerte spillerne i pausen og utover i andre omgang, og slapp til ungdommen.

Ylldren Ibrahimaj kom også inn i pausen, og markerte seg drøye kvarteret før slutt. 24-åringen skrudde ballen lekkert forbi Øvretveit, og ga Viking ledelsen på ny.

Etter scoringen gikk futten litt ut av Jerv-mannskapet, og Viking styrte det meste av kampen. De mørkeblå hadde noen få muligheter til å øke ledelsen, men det endte 3–2. Årets første seier i SRBank Arena.

Dette var Vikings fjerde treningska­mp denne vinteren. To østerriksk­e lag var motstander­e i La Manga, før det ble 1–1 mot Arendal forrige helg. Neste test for Viking er neste søndag, hjemme mot Stabaek kl. 18.00. Også den kampen vil bli sendt på Aftenblade­t.no.

?? CARINA JOHANSEN ?? Harald Nilsen Tangen sendte Viking opp i 2–1.
CARINA JOHANSEN Harald Nilsen Tangen sendte Viking opp i 2–1.