Stavanger Aftenblad

- Jeg er sikker på at Erling scorer mot Paris St. Germain

-

FOTBALL: Erling Braut Haaland og Dortmund øvde forsvarsar­beid da Frankfurt ble slått 4–0 fredag, for nå handler alt om storkampen mot Paris St. Germain tirsdag kveld.

Egil Ø. Naerland

– Vi er gode her (på Signal Iduna Park), vi må bare passe på å holde nullen, for vi scorer alltid, sier Dortmunds keeper Roman Burki til Aftenblade­t og VG samt tyske medier som henger seg på.

– Tror du Erling (Braut Haaland) kan utfordre et forsvar med rutinerte Thiago Silva som sjef?

– Vi har mye ung power (kraft) offensivt. Erling er i veldig god form, han utfordrer, han skaper sjanser, han får sjanser. Jeg er ganske sikker på at han vil score for oss mot Paris, svarer Burki på direkte spørsmål.

Brynegutte­n selv gleder seg helt vanvittig, og som han sa til

Aftenblade­t like etter kampen mot Eintracht Frankfurt:

– Det blir karrierens kuleste kamp.

19-åringen har tatt nivået og vel så det hver gang han er blitt utfordret, i Molde, i RB Salzburg, mot Napoli, mot Liverpool. Han naerer ingen frykt for Paris St. Germain.

Men er opptatt av at Borussia Dortmund må holde nullen på hjemmebane.

Må holde nullen

Det er nøkkelen understrek­er også keeper Roman Burki og midtbanest­yrer Axel Witsel.

– Mot Frankfurt spilte vi forsvar som vi gjorde i Champions League, hele laget tok defensivt ansvar, Erling, Sancho og Hazard også, forklarer Roman Burki.

– Husk at vi slo ut sterke lag som Inter og Slavia Praha da vi gikk videre. Og vi spilte 0–0 mot Barcelona som har like mange offensive stjerner som Paris, tilføyer sveitseren.

Komfortabe­l med 5-0

– Hvilket resultat må dere ha for å vaere komfortabl­e før returmøtet i Paris om to uker?

– 5–0, ler han.

– Ja, du spurte om hva som må til for å vaere komfortabl­e, og da vil jeg ha 5–0, men så klart, det viktigste er å unngå baklengs, tilføyer Roman Burki.

Han får tilslutnin­g fra Axel Witsel, 31-åringen som tok VM-bronse med Belgia i Russland sommeren 2018.

– Null baklengs er viktig for å ha best mulig grunnlag før returkampe­n. Det blir tøft, men Paris har svakheter som Barcelona. Vi må prestere en Barcelona-kamp (0–0) om igjen, sier Witsel.

– Det blir hardt. Parsi er vanskelige å stoppe med Neymar, Mbappé og Icardi, ja, kanskje saerlig Icardi, han har en egen evne til å dukke opp foran mål og få sjanser, advarer mannen som ble hentet til Borussia Dortmund etter et opphold i kinesisk fotball.

Witsel mener kampen mot Frankfurt var ekstra viktig akkurat nå.

– Vi kom tilbake på vinnerspor­et igjen, begrunner han og minner om cuptapet i Bremen og ligatapet i Leverkusen.

– Det er kamper som denne mot Paris vi gjerne vil ha, og med fansen i ryggen vil ta for oss, lover Axel Witsel.

Iskaldt forhold til PSG-trener Åttendedel­sfinalen Champions League, fotball-Europas største scene, på Signal Iduna Park eller Westfalens­tadion som mange fans fortsatt sier, blir et høydepunkt i seg selv, i tillegg merker du at det er noe ekstra i luften.

Du merker det i mediene, du merker det hos bestyrelse­n i BVB, hos sportssjef­en, blant fansen:

Treneren for Paris St. Germain er en gammel kjenning, Thomas Tuchel.

Forholdet mellom Tuchel som fikk avskjed på grått papir etter å ha vunnet den tyske cupen i 2017, og klubbledel­sen, er grått, tåkete og iskaldt som en sur februarkve­ld i Rheinland Westfalia.

Tuchel kom fra suksess i Mainz 05 i 2015 akkurat som Jürgen Klopp i 2008. Klubbledel­sen er i nesten daglig kontakt med sin hyperpopul­aere eks-sjef som nå styrer Liverpool som han styrte Borussia Dortmund.

Med Thomas Tuchel er det annerledes, det sier at Tuchel og ledelsen i BVB med klubbsjef Hans Jörg Smadke og sportsjef Michael Zorc i spiss ikke har utvekslet så mye som en sms siden Tuchel måtte gå.

I 2018 overtok han Paris St. Germain. Nå kan 46-åringen få sin store revansje.

 ?? JON NAZCA, REUTERS / NTB SCANPIX ?? Erling Braut Haaland feirer nok en scoring og seier med Achraf Hakimi og Jadon Sancho naermest. - Nå gleder jeg meg vanvittig til tirsdag. Det blir karrierens kuleste kamp, sier han til Aftenblade­t.
Keeper Roman Burki ble første gang kjent med Erling Braut Haaland under treningsle­iren her i Marbella. Sveitseren er sikker på at Erling scorer også mot storlaget Paris St. Germain.
JON NAZCA, REUTERS / NTB SCANPIX Erling Braut Haaland feirer nok en scoring og seier med Achraf Hakimi og Jadon Sancho naermest. - Nå gleder jeg meg vanvittig til tirsdag. Det blir karrierens kuleste kamp, sier han til Aftenblade­t. Keeper Roman Burki ble første gang kjent med Erling Braut Haaland under treningsle­iren her i Marbella. Sveitseren er sikker på at Erling scorer også mot storlaget Paris St. Germain.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway