Stavanger Aftenblad

Vienna Søyland Dahle løp under EM-kravet på halvmarato­n

- Svein Hagen

FRIIDRETT: Skjalgs Vienna Søyland Dahle fikk det virkelig til å stemme under halvmarato­nløpet i Barcelona. Med tiden 1.13,19 var hun 11 sekunder under EM-kravet.

Søyland Dahle startet fjorårsses­ongen lovende med seier i Siddisløpe­t og solid ny personlig rekord. Etter den gode åpningen så startet problemene for Skjalg-utøveren. Sykdom og skader satte hun ut av spill stort sett resten av sesongen.

Nå har hun fått trent jevnt og trutt over en lengre periode, og det fikk hun en ettertrykk­elig belønning for på halvmarato­n i Barcelona. Der løp hun inn til 1.13,19, som var under det norske EM-kravet til Paris i august.

– Rett og slett fantastisk å så en slik opptur så tidlig i sesongen. Tiden var også en forbedring av min personlige rekord med litt over et minutt, sier hun like etter løpet.

Vienna Søyland Dahle overnattet på rom med Stord-løper Pernilla Eugenie Epland og Skalg-løper Ida Tjørsvaag. Felles for dem var at det ble satt personlige rekorder for alle tre.

– En stor opplevelse for oss tre som har bodd på samme rom i helgen. Pernilla slo meg med ni sekunder og løp dermed også under EM-kravet. Klubbvenni­nnen i Skjalg perset med over tre minutter og noterte seg for 1.23,15. Ikke rart vi koser oss sammen nå etter løpet, forklarer Dahle.

I utgangspun­ktet er det slik at det skal vaere nok å klare EM-kravet en gang for å bli tatt ut til å represente­re Norge i Paris.

 ?? HANNE MJØEN MARIDAL ?? Skjalgs Vienna Søyland Dahle, til venstre, og Pernilla Eugenie Epland fra Stord løp begge under EM-kravet i halvmarato­n.
HANNE MJØEN MARIDAL Skjalgs Vienna Søyland Dahle, til venstre, og Pernilla Eugenie Epland fra Stord løp begge under EM-kravet i halvmarato­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway