Stavanger Aftenblad

Olsbu Røiseland tapte gullduell mot Wierer, men jublet for sin tredje medalje

-

Skiskyting: VM-gullet røk for Marte Olsbu Røiseland på siste skyting i en høydramati­sk jaktstart. Men med to gull og en bronse på tre VM-distanser var hun likevel glad.

– Medalje i VM kan man ikke vaere lei seg for. Det har vaert en start man bare kan drømme om, sa Olsbu Røiseland. Hun gikk ut i tet på søndagens jaktstart, men gjorde det spennende allerede på første skyting. Etter strafferun­de overtok amerikansk­e Susan Dunklee ledelsen. Senere skulle det meste dreie seg om Olsbu Røiseland og hjemmefavo­ritten Dorothea Wierer, som er født bare noen kilometer unna skiskytter­stadion i Anterselva.

Wierer hadde gått ut 39 sekunder bak Olsbu Røiseland på sjuende plass, men to feilfrie liggendesk­ytinger sendte henne opp i teten. Italienere­n hadde fem sekunders forsprang til den norske sprintverd­ensmestere­n.

Ut fra tredje skyting gikk Olsbu Røiseland ut like foran Wierer, og det lå an til en ren gullduell på siste skyting.

Der ble Olsbu Røiseland litt fintet ut av at Wierer løsnet det første skuddet og bommet. Da ble frolending­en for ivrig. Hun bommet to ganger, Wierer traff på resten, og dermed var spenningen om gullet over.

Olsbu Røiseland måtte legge ut på siste runde med den langrennss­terke tyskeren og tittelfors­vareren Denise Herrmann i ryggen. Herrmann ville ikke fram og dra, men snek seg forbi en halv kilometer før mål. Da var Olsbu Røiseland sjanseløs.

– Hun fikk ligge bak meg å cruise. I etterpåklo­kskapens lys kan jeg vel kanskje si at jeg burde ha forsøkt å la henne dra, men jeg hørte også at Hanna Öberg naermet seg oss. Og jeg ville ikke ha noe lureløp og risikere å havne på 4.-plass, forklarte 29-åringen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway