Stavanger Aftenblad

Hun har vintagekjo­ler klar til koronabrud­er

-

fatning og ser stort på det. Myten om hysteriske bruder kan jeg avkrefte, sier Tobiassen.

Brud to ganger

Hennes inntrykk er at mange utsetter festen, men ikke vielsen. Det betyr at mange bruder kommer til å kle seg i brudekjole­n to ganger – én gang for vielsen og én gang for festen.

– Jeg tror de fleste evner å se hvor godt vi har det i Norge. Jeg kjenner på en stolthet over å vaere norsk. Vi har en regjering og et storting som virkelig bretter opp ermene. Den dugnadsånd­en som er levert på landsbasis, er helt fantastisk. Nå bør vi kanskje gjøre noe for andre deler av verden, for dem som ikke har det så godt som oss, sier Tobiassen.

Hun velger å vaere optimist med tanke på framtiden.

– Jeg har på ingen måte panikk. Jeg stoler på myndighete­ne, som har gitt oss grunn til å tro at vi skal få hjelp til å overleve krisen. Men alene klarer vi det ikke, vi har mange faste utgifter, sier Tobiassen.

Krisehjelp fra kommunen

I et forsøk på å få mer aktivitet i Sandnes sentrum, varslet varaordfør­er Pål Morten Borgli tidligere i uken at kommunen vil gi 2 millioner kroner til Sandnes Sentrum. Fra før av er det innført gratis parkering på kommunenes pplasser i sentrum. Kommunen vil også unngå å kreve leie for kommunal grunn ut året, dette kommer serverings­bransjen til gode.

Tidligere har Høyre foreslått en rekke tiltak for å hjelpe et kriseramme­t naeringsli­v.

– Butikkene er ved godt mot. Siden ingen får reise på hytta, forventer vi flere folk i sentrum.

Mange av butikkene i Langgata skal derfor ha åpent påskeaften, uttalte leder i Sandnes Sentrum Edle Kathrine Strømland Torkelsen tirsdag.

 ??  ?? Om lag 30 vintage-brudekjole­r er på plass i den nye avdelingen til Agape i Langgata i Sandnes. Daglig leder Tove-Rudi Tobiassen kan feire 35 år i brudekjole-bransjen dette året.
Om lag 30 vintage-brudekjole­r er på plass i den nye avdelingen til Agape i Langgata i Sandnes. Daglig leder Tove-Rudi Tobiassen kan feire 35 år i brudekjole-bransjen dette året.
 ??  ?? Brudemoten­e har endret seg på de tiårene Tove-Rudi Tobiassen har kledd opp bruder. Nå viser hun fram brudekjole­r fra svunnen tid i butikken.
Brudemoten­e har endret seg på de tiårene Tove-Rudi Tobiassen har kledd opp bruder. Nå viser hun fram brudekjole­r fra svunnen tid i butikken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway