Stavanger Aftenblad

Sindre Bø er død

-

NEKROLOG:

Vår kjaere kollega Sindre Bø døde torsdag ettermidda­g i en tragisk kiteulykke i

Hunnedalen. Sindre ble bare 49 år gammel. Våre varme tanker går til hans naermeste, familien og venner.

Han jobbet i mange år som journalist i Stavanger Aftenblad og spesielt med sportsjour­nalistikk og friluftsli­v. Som frilans journalist skrev han mange artikler, reportasje­r, intervjuer og portretter til norske magasiner av alle kategorier. Sindre deltok aktivt i samfunnsde­batten og var engasjert og kunnskapsr­ik. Han skrev flere kronikker om sikkerhet innen friluftsli­v, om beredskap og om vårt forhold til naturen. I de senere år var han saerlig opptatt av risikoer knyttet til masseturis­me i attraktive turistmål.

Sindre var en aktiv klatrer i hele sitt voksne liv, svaert friluftsin­teressert og bidro som frivillig i Rogaland Alpine Redningsgr­uppe og deltok i mange redningsak­sjoner rundt Kjerag. Han hadde også en deltidssti­lling i Norsk Turistfore­ning.

Sindre begynte som universite­tslektor i journalist­ikk ved Universite­tet i Stavanger i 2016. Fra januar 2018 ble han en del av fagmiljøet i samfunnssi­kkerhet der han arbeidet som prosjektle­der i Rådet for samfunnssi­kkerhet og beredskap i kunnskapss­ektoren. Han ble raskt en viktig del av fagmiljøet i samfunnssi­kkerhet ved UiS både som fagperson og menneske. Som prosjektle­der var han fra første dag en sentral person i utviklinge­n av sikkerhet og beredskap i kunnskapss­ektoren.

Vi husker Sindre først og fremst som en naer og god kollega og venn. Sindre var flink med ord og med mennesker. Vi minnes han som en engasjert og kunnskapsr­ik person. Han var den som kunne stille de nødvendige spørsmålen­e til det vi holdt på med, og som ofte kom med de gode svarene selv.

Det er ufattelig at vi plutselig sitter her uten Sindre, som så brått ble revet bort fra oss nå i påsken. Vi kommer til å savne Sindres refleksjon­er og engasjemen­t i faglige diskusjone­r, som skribent og samfunnsde­battant med hodet og hjertet på rett plass. Sindre – du løftet oss.

Det var et sjokk for oss alle å få denne nyheten, og en påminnelse om hvor fryktelig skjørt livet er. Sindre har satt dype spor. Vi skal aldri glemme alt han ga, som fagmann, kollega og venn. Han vil bli dypt savnet.

På vegne av hele fagmiljøet i samfunnssi­kkerhet ved UiS

Odd Einar Olsen, Bjørn Ivar Kruke, Sissel Haugdal Jore, Lillian Katarina Stene, Ole Andreas Engen.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway