Stavanger Aftenblad

Vakter passet på turfolk i Sandnes

- Christine Johnsen christine.johnsen@aftenblade­t.no

FRILUFT: I årets påske har tursugne rogalendin­ger inntatt Sandnes, Strand og Hjelmeland.

Vanligvis er det kamp om parkerings­plassene i Hunnedalen, på Tonstad, Sinnes og andre vinterspor­tssteder i distriktet vårt. I år har det vaert annerledes; det har vaert Sandnes, Strand og Hjelmeland som har merket trøkket fra sol -og tursugne rogalendin­ger.

Bare i Sirdal skulle 25.000 hyttefolk inntatt kommunen i påska. Hytteforbu­det på grunn av smittevern­hensyn satte en stopper for dette. I stedet måtte alle bli i hjemkommun­en og dra på småturer i naerområde­t.

Fint vaer, saerlig skjaertors­dag og langfredag førte til stor utfart og til dels parkerings­kaos ved de største turområden­e flere steder, som Dalsnuten og Topphønå. En del biler måtte snu og velge andre turmål. Men stort sett har påskeavvik­lingen i naerområde­t gått greit, lyder rapportene.

Uvanlig stille

– En uvanlig stille påske for redningstj­enesten i Norsk Folkehjelp, sier leder av Norsk Folkehjelp­s sentrale sanitetsut­valg, Vegard Eidissen Lindbaek.

– Vi har hatt fire henteoppdr­ag med snøscooter og vaert ute på fem leteaksjon­er samlet nasjonalt. Hvis vi sammenlign­er dette med «toppåret» 2018 da vi hadde 95 redningsop­pdrag, så er dette en historisk stille påske, sier Vegard E. Lindbaek.

Blandet vaer

Påskeaften og 1. påskedag var grå og regntunge. Men 2. påskedag kommer sola tilbake. Da er det tid for å gå tur igjen. I eget naerområde.

Vakter i Sandnes

– Vi har hatt vakter ute på parkerings­plassene ved de populaere turområden­e, og de melder om at alt har gått fint så langt, forteller Sandnes-ordfører Stanley Wirak.

Han sier at det har vaert mye folk ute på tur, men at de opplever at folk har vaert flinke til å holde avstand.

– Det har vaert mye folk ute på tur, blant annet på Verland, Bynuten, Dalsnuten, Gramstad og Alsvik. Men vi har god plass, og så lenge folk fortsetter å holde avstand kommer dette til å gå veldig bra, sier Wirak.

Også Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Stavanger turistfore­ning har vaert ute med mannskap og patruljert i lavlandet denne påska.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Vakter på p-plassene i Sandnes for å sikre avstand og smittevern
PÅL CHRISTENSE­N Vakter på p-plassene i Sandnes for å sikre avstand og smittevern
 ?? Jarle Aasland ?? Tomme parkerings­plasser ved hyttefelte­ne i Hunnedalen skjaertors­dag. Hytteforbu­det på grunn av smittevern­hensyn satte en stopper for dette. Folket er å finne i lavlandet, i tråd med påbudet fra myndighete­ne.
Jarle Aasland Tomme parkerings­plasser ved hyttefelte­ne i Hunnedalen skjaertors­dag. Hytteforbu­det på grunn av smittevern­hensyn satte en stopper for dette. Folket er å finne i lavlandet, i tråd med påbudet fra myndighete­ne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway