Stavanger Aftenblad

Fornøyelig­e forvikling­er

- Kine Hult kine.hult@aftenblade­t.no

ANMELDELSE: Netflixfil­men «Love. Wedding. Repeat» utforsker de mange ulike måtene ting kan skjaere seg på i selskapsli­vet.

Love. Wedding. Repeat Romantisk komedie. Regi: Dean Craig. Skuespille­re: Sam Claflin, Olivia Munn, Eleanor Tomlinson, Joel Fry, Tim Key, Aisling Bea, Jack Farthing, Allan Mustafa og Freida Pinto. Aldersgren­se: 13 år. Tilgjengel­ig på Netflix fra fredag 10 april.

Et naert familiemed­lem benytter ofte anledninge­n til å slenge ut en matematisk eller logisk oppgave som folk kan gruble over mens de spiser lunsj. En av favoritten­e går ut på å finne ut hvor mange ulike måter åtte personer kan plasseres rundt et bord på. I den britiske Netflix-filmen «Love. Wedding. Repeat» utforskes dette i praksis, etter «Sliding doors»-prinsippet, hvor utfallet av en del gitte hendelser blir ulikt alt etter hvilke navn som står på bordkorten­e. I dette tilfellet er det snakk om det ikke ukjente rølpe-bordet i et ellers ganske stivt og striglet bryllup.

Vi befinner oss i billedskjø­nne omgivelser i Italia, hvor et britisk-italiensk par feirer bryllup sammen med venner og familie fra begge land. Men alt er ikke like idyllisk som det ser ut på utsiden. Bruden har en hemmelighe­t som brudgommen for alt i verden ikke må få greie på. En ubuden gjest dukker opp. En gammel forelskels­e blusser opp igjen. En dråpe sovemedisi­n helles i et champagneg­lass. Eks-kjaerester og sjalusi og dårlig sosial kompetanse gjør det såkalte engelske bordet til et lite minefelt, som bare kan uskadeligg­jøres ved at bordkorten­e plasseres på en hensiktsme­ssig måte. Så hva skjer hvis noen rampete unger bytter om på dem?

Det blir ofte morsomt, om enn ikke direkte genialt. Den småfrekke britiske humoren som gjennomsyr­er filmen er kanskje den beste grunnen til å se den, og regissør og manusforfa­tter Dean Craig skaper mange morsomme floker på kryss og tvers av det mer eller mindre skrullete persongall­eriet. Den bakenforli­ggende kjaerlighe­tshistorie­n er koselig nok, men av det slaget vi har sett hundre ganger før. Likevel, skulle man sitte hjemme, som vi jo gjør nå, og drømme seg av gårde til sørligere strøk i en mer sorgløs tid, er dette fin og lett tidtrøyte.

 ?? RICCARDO GHILARDI ?? Noen ganger kan korrekt bordplasse­ring utgjøre forskjelle­n på suksess og katastrofe. «Love. Wedding. Repeat» utforsker dette på en festlig måte.
RICCARDO GHILARDI Noen ganger kan korrekt bordplasse­ring utgjøre forskjelle­n på suksess og katastrofe. «Love. Wedding. Repeat» utforsker dette på en festlig måte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway