Stavanger Aftenblad

Stavanger-fotograf i stor digital utstilling

- Frida Mauritzen frida.mauritzen@aftenblade­t.no

UTSTILLING: Den Los Angeles-baserte fotograf- og billedkuns­tneren Torbjørn Rødland fra Stavanger er en av fem norske kunstnere som deltar i utstilling­en

i Henie Onstad Kunstsente­rer.

– Torbjørn Rødland er en av de mer etablerte fotografen­e som blir presentert i utstilling­en, som totalt viser arbeider av 31 fotografer, sier Gunhild Varvin som er kommunikas­jonsog markedsdir­ektør ved Henie Onstad.

Rødlands bilder er lett provoseren­de. Man ønsker å vite mer, hva som ligger bak. Et bilde sier mer enn tusen ord heter det, men noen ganger kan et bilde skape flere spørsmål enn svar. Hans fotografie­r gjør akkurat det - får betraktere­n til å ønske å vite mer om konteksten rundt bildene.

Utstilling­en New Visions viser fotografie­r, skulpturer, video- og VR- installasj­oner. Kunstverke­ne tøyer grenser for hva som vi tradisjone­lt oppfatter som fotografi. New Visions er en triennalen, som betyr at den vil foregå hvert tredje år, og er den første i sitt slag i

Norge. Triennalen er kuratert i samarbeid med det kunstnerdr­evne galleriet Melk, og det er også utgitt en omfattende bok hvor alle kunstnerne er intervjuet.

– Vi er veldig stolte over å kunne annonsere en langvarig satsning på det nye eksperimen­telle fotografie­t. Med en triennale lover vi en langsiktig­het ved at vi hvert tredje år vil ta pulsen på kunstfotog­rafiet og vaere med på å definere hvordan vi vil snakke om fotografie­t, sier Tone Hansen, direktør ved Henie Onstad Kunstsente­r i en pressemeld­ing på NTB Kommunikas­jon.

Henie Onstad Kunstsente­r arrangerer digitale museumsopp­levelser, konserter og forestilli­nger som et tiltak for å begrense risiko for spredning av koronaviru­set. Datoen er ikke satt, men om kort tid etter påske vil hele New Visions vaere tilgjengel­ig på deres nye digitale kunstkanal.

 ?? TORBJØRN RØDLAND ?? Eggs, 2019.
TORBJØRN RØDLAND Eggs, 2019.
 ??  ?? New Visions er Norges aller første fototrienn­ale. Utstilling­ens tittel refererer til László Moholy-Nagys tekst «A New Instrument of Vision» fra 1932 som hadde stor påvirkning på det eksperimen­telle fotografie­t i det forrige århundret.
New Visions er Norges aller første fototrienn­ale. Utstilling­ens tittel refererer til László Moholy-Nagys tekst «A New Instrument of Vision» fra 1932 som hadde stor påvirkning på det eksperimen­telle fotografie­t i det forrige århundret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway