Stavanger Aftenblad

Bitcoins Norge-eier vant i tingretten

- Tor.dagfinn.dommersnes@aftenblade­t.no

RETTEN: Ole-André Torjussen i Bitcoins Norge AS fikk full seier i Stavanger tingrett i saken mot tidligere kunder. Hans personlige konto blir ikke frosset, og saksøkerne må også betale saksomkost­ningene hans.

Tor Dagfinn Dommersnes

Striden mellom Bitcoins Norge og de tidligere kundene til kryptobørs­en tok en ny vending fredag. Stavanger tingrett vil ikke ta arrest i kontoene til selskapet eller Torjussen personlig.

– Torjussen er svaert tilfreds med at arresten ble opphevet, og at retten er enig med ham i størrelsen på beløpet som skal utbetales til kundene, sier advokat Kim André Svenheim. – Nå håper vi at denne saken kan løse seg utenfor rettssalen, altså med mekling.

Dersom det blir en ny rettssak om størrelsen på kravet, mener Svenheim at Torjussen nå har styrket sin sak siden tingretten er enig med ham om beløpene som gjelder.

Tidligere har kundene fått medhold av retten om at 12,5 millioner skal fryses på selskapets konto. Nå var kravet om at det samme skulle skje med 4,6 millioner kroner på Torjussens egen konto.

Begge parter er enige om at de tidligere kundene skal få utbetalt mer penger, men det er uenighet om hvor mye. Mens de tidligere kundene mener at de har krav på ni millioner kroner, mener Torjussen at de skal få 5,3 millioner kroner.

Nok sikkerhet

Tingretten fant at kundene har nok sikkerhet for pengene sine ettersom Bitcoins Norge har 10,8 millioner kroner på konto. Retten finner ikke grunn til å tvile på at Torjussen også vil betale den resterende summen når den blir endelig fastsatt.

Trodde på Torjussen

Bråket rundt kryptovalu­taselskape­t startet for alvor 1. juli i fjor, da kundene fikk beskjed om at all handel ble avsluttet på grunn av et omfattende dataangrep på en underlever­andør. Kundene skulle få tilbakebet­alt pengene de hadde til gode.

Striden har handlet om datoen som skal legges til grunn for disse utbetaling­ene. Datoene det strides om ligger naer i tid – 30. juni mot 2. juli 2019 – men kursen svingte sterkt, så det er stor forskjell på beløpene.

Stavanger tingrett er enig med

Ole-André Torjussen som mener at 2. juli er den rette datoen.

Noen av bitcoin-kundene inngikk forlik i fjor høst, mens 120 andre fortsatt er med i et gruppesøks­mål som skal opp for retten seinere. Det er usikkert når det kan skje.

Tror på seier

Senioradvo­kat Mari Benkow i Advokatfir­maet Berngaard represente­rer nå de tidligere kundene.

– Partene er uenige om summene som skal utbetales fra Bitcoins Norge. Dette vil vi komme tilbake til ved hovedforha­ndlingen. Vi mener det er grunn til å tro at våre klienter vil vinne frem ved endelig behandling av domstolen, skriver hun i en tekstmeldi­ng.

På spørsmål om det er aktuelt med mekling mellom partene utenfor rettssalen, svarer hun at det må de komme tilbake til seinere.

Straffesak

Noen av de tidligere kundene har også anmeldt Ole-André Torjussen for grov svindel i denne saken. Økokrim har også tatt ut en siktelse i saken.

– Dette er fortsatt under etterforsk­ning, og det er ikke tatt ut noen tiltale mot Torjussen, sier advokat Svenheim.

– Vårt håp er nå at denne saken blir henlagt og at vi også kan bli enige med de tidligere kundene om utbetaling­ene.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Eier og daglig leder Ole-André Torjussen i Bitcoins Norge AS vant i Stavanger tingrett og hans personlige konto blir ikke sperret.
JON INGEMUNDSE­N Eier og daglig leder Ole-André Torjussen i Bitcoins Norge AS vant i Stavanger tingrett og hans personlige konto blir ikke sperret.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway