Stavanger Aftenblad

Mazyar Keshvari dømt til sju måneders fengsel i ankesak

-

OSLO: Eidsivatin­g lagmannsre­tt er enige i tingretten­s utmåling av straffen mot stortingsr­epresentan­t Mazyar Keshvari og forkaster anken fra statsadvok­aten.

– Det er bra at påtalemynd­ighetens anke ble enstemmig forkastet. Nå håper vi saken er avsluttet» skriver Keshvaris forsvarer John Christian Elden i en sms til Dagens Naeringsli­v.

Lagmannsre­tten la blant annet vekt på at Keshvari tilsto i saken.

Stortingsr­epresentan­t Mazyar Keshvari ble i Nedre Romerike tingrett 23. oktober 2019 dømt til sju måneders fengsel etter at Aftenposte­n avslørte at han hadde levert falske reiseregni­nger til Stortinget gjennom flere år.

Statsadvok­aten mente straffen var for mild og anket dommen. Påtalemynd­igheten mente Keshvari burde dømmes til halvannet års ubetinget fengsel for å ha levert 73 fiktive reiseregni­nger for totalt 450.000 kroner.

Aftenposte­n avslørte i 2018 at Keshvari hadde fått utbetalt penger for å dekke en rekke reiser som ikke har funnet sted. Både tingretten og lagmannsre­tten la til grunn at Keshvari hadde tilegnet seg 450.000 kroner urettmessi­g. Pengene er tilbakebet­alt. (NTB

 ?? POLITIET ?? Politiførs­tebetjent Kjell Riise og politibetj­ent Ole Bjørn Paulsen håper at foreldre også kan bidra.
POLITIET Politiførs­tebetjent Kjell Riise og politibetj­ent Ole Bjørn Paulsen håper at foreldre også kan bidra.
 ?? TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX ?? Mazyar Keshvari på Frps landsmøte i 2018.
TERJE BENDIKSBY / NTB SCANPIX Mazyar Keshvari på Frps landsmøte i 2018.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway