Stavanger Aftenblad

Endelig gjennom 10 meter snø

- Tollef Jacobsen tollef.jacobsen@aftenblade­t.no

ÅPNING: Fylkesvei 4224 fra Sirdal til Lysebotn og fylkesveg 337/987 fra Brokke til Suleskard ble omsider åpnet i går, flere uker forsinket.

All snøen i fjellet har skapt problemer for Agder fylkeskomm­une i hele mai. Først nå, én måned etter den opprinneli­ge planen, kan veistrekni­ngen mellom Suleskard i Sirdal og Brokke i Setesdal åpne.

Trond Heia, seksjonsle­der for drift og vedlikehol­d av fylkesvei i Statens vegvesen, forteller at brøytekant­ene er 10 meter på det høyeste. Det betyr at sikten er dårlig.

Tunge kjøretøy må fortsatt vente før de tar i bruk veien, siden bredden er for smal til at større kjøretøy kan passere.

– Vi oppfordrer alle til å avpasse farten etter forholdene og ikke stoppe på møteplasse­r, sier han.

For én uke siden gjensto fortsatt 7,5 kilometer med brøyting på Suleskardv­egen. De siste dagene har det vaert jobbet på spreng for å rydde veien. To snøfresere har jobbet fra hver sin kant.

– Tirsdag kom gjennombru­ddet. Da møttes snøfresern­e fra hver sin side. Nå skal vi bruke de neste dagene på å rydde veien og brøytekant­ene for farlig snø. I tillegg må vi frese litt ekstra der sikten er dårlig, sier Heia.

– Vi forventer storinnryk­k av skuelystne trafikante­r både på to og fire hjul denne helgen, sier han.

Også på veien mellom Sirdal og Lysebotn har det vaert en stor jobb å få åpnet veien.

– Mengdene snø og konsistens­en på den har gjort at vi åpner veien litt senere enn vi ellers har pleid, sier byggeleder Fred-Jonny Wikøren i Agder fylkeskomm­une.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway