Stavanger Aftenblad

Dybdahl utvider albumet han slapp dagen etter at Norge koronasten­gte

-

«CABIN FEVER»: Timingen var upåklageli­g da Thomas Dybdahl slapp albumet «Fever». Det utkom 13. mars.

Dagen før hadde Norge koronasten­gt på ubestemt tid, og også Dybdahls foreståend­e store turné i kjølvannet av den kritikerro­ste platen ble lagt på is.

Og hva gjør en musiker når kalenderen er ufrivillig åpen? Det beskriver han slik:

– Heldigvis for meg og min studiopart­ner og medproduse­nt Håvard Rosenberg elsker vi å jobbe i studio. Da vi ferdigstil­te albumet «Fever» tidlig i år snakket vi løst om at vi var så fornøyd med prosessen at vi kunne fortsatt det kreative samarbeide­t og innspillin­gen i samme musikalske retning på ubestemt tid. Det skulle jo vise seg at det var nettopp det vi kunne.

I går meldte Thomas Dybdahl

om sitt nye prosjekt «Cabin Fever» – altså det som på godt norsk kalles brakkesyke og som kan oppstå når man er isolert over tid.

– «Cabin Fever» er i utgangspun­ktet å anse som en utvidet versjon av «Fever». Et album som utvides og vokser så lenge turnering og livespilli­ng er uaktuelt og så lenge kreativite­ten flyter. Et noe annerledes prosjekt for en veldig annerledes tid, heter det fra Dybdahl, som vil slippe låter på løpende bånd når de er ferdige og ferske.

– Vi aner ikke hvor mange sanger albumet blir bestående av til slutt, sier han og tror de vil «gjenspeile stemningen og den emosjonell­e berg-og-dalbanen dagens situasjon har medført for de fleste av oss».

– Overdreven drikking ... bekymring ... kjedsomhet ... lettelse ... latskap ... skyldfølel­se, skisserer Thomas Dybdahl om hva som er i vente. Første sang ut heter nettopp «Hard Liquor» og utkommer 19. juni. (NTB)

 ?? CARINA JOHANSEN ?? I går meldte Thomas Dybdahl om sitt nye prosjekt «Cabin Fever», eller brakkesyke på norsk.
CARINA JOHANSEN I går meldte Thomas Dybdahl om sitt nye prosjekt «Cabin Fever», eller brakkesyke på norsk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway