Stavanger Aftenblad

Utkastelse­r i Ryfylkegat­en

-

I Ryfyklegat­en 20 er det foretat et par utkastelse­r efter helseraade­ts beslutning, da leilighete­rne blev erklaeret for sundhetsfa­rlige baade for familierne selv og deres omgivelser. Det er to familier, som saaledes er sat paa gaten med sit bohave. Den ene av familierne er en enke med to voksne sønner og den anden mand og kone med to smaa barn. Enken er skaffet tak over hodet paa arbeidsgaa­rden og de øvrige er anvist plads i brakkerne paa malde. Vi fik iformiddag telefonmel­ding om, at den gamle kone gik der graatende paa gaten mellem sit skrøpelige bohave. Der bør snarest bli gjort noget for at ta sig av disse folk.

FOR 75 ÅR SIDEN, 30. MAI 1945

Selv om pressen ikke har fått lov å skrive om det, vet alle at tyskerne under krigen har bygd en flott leir på Vatne i Høyland. Den er bare så vidt ferdig, og tyskerne har selv ikke fått større glede av den. Men nå er den blitt samlingsle­ir for de frigitte, russiske fangene i Rogaland. En komite har arbeidet med denne saken, og nå er den kommet så langt at nesten 800 russere er installert i leiren. Senere kommer det 3-400 til. Leiren har hittil stått under heimestyrk­enes administra­sjon, men i går ble kommandoen overgitt til en russisk major. I en kort samtale med Aftenblade­t etter appellen ga han uttrykk for russernes store takknemlig­het for den støtte og hjelp den norske sivilbefol­kningen hadde gitt fangene.

FOR 50 ÅR SIDEN, 30. MAI 1970

Utvidelsen av riksvei opp Hanadalen i Sandnes ble et ganske omfattende arbeid. Det graves og fylles fra Hana skole til Vatnekross­en. Det er fylkesveiv­esenet som har arbeidet, men anlegget skjer i samarbeid mellom stat og kommune, og det har her ikke gått helt knirkefrit­t. Vei blir det likevel i løpet av året. Nederst i bakken blir det fortau på begge sider, men ovenfor svingen ved Boligbygge­lagets nye blokker, klarte ikke kommunen å få staten til å koste ut penger på full, regulert utvidelse, og kommunen fant ikke å kunne bevilge penger til det. Derfor blir det bare fortau på ene siden av veien. Derimot bevilget kommunen litt, slik at det blir en ekstra fil og gangplass foran en viktig sidevei.

FOR 25 ÅR SIDEN, 30. MAI 1995

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway