Stavanger Aftenblad

Her er Landros plan for spisse Sandnes Ulf til seriestart

- Egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Trener Steffen Landro garanterer at Sandnes Ulf blir mye sterkere de siste 15 enn de første 15 kampene. Men først handler det om å bli klar til seriestart om én måned.

Egil Ø. Naerland

Sandnes Ulf hadde sin første, hele økt med vanlig trening fredag, i disse tider kalt kontakttre­ning. Allerede mandag 2. pinsedag hadde laget avtalt treningska­mp mot Viking, men det gikk ikke.

– Tre av våre spillere er ute grunnet karantene (Sanel Kapidzic) og manglende legesjekk. I tillegg har vi tre ute med skader, troppen talte derfor bare ni utespiller­e, forklarer Steffen Landro overfor Aftenblade­t.

– Under en normal situasjon kunne vi hentet inn spillere fra rekruttlag­et, men det er ikke lov nå, tilføyer treneren.

Dobbeltkam­p mot Viking

Han og Viking-trener Bjarne Berntsen har likevel avtalt dobbeltmøt­e før seriestart.

– Vi spiller her på Øster Hus Arena lørdag 6. juni, og så bestemmer Viking når vi skal spille kamp nummer to, opplyser Landro som har følgende plan for å få Sandnes Ulf best mulig forberedt til seriestart en gang mellom 1. og 7. juli: y Tre til fem treningska­mper. y Én daglig trening den første uken, opptrappin­g til to daglige økter noen dager og til slutt to daglige økter hver dag. y Hovedvekt på å skape samhandlin­g mellom enkeltspil­lere og lagdeler.

– I tillegg til to kamper mot Viking, spiller vi mot Jerv i Sandnes sju dager før seriestart. Dessuten har vi avtaler om treningska­mper mot Bryne og EIK dersom de får starte sesongen, forteller Landro.

De kommende treningene og kampene blir viktige for den nytilsatte treneren som ønsker forsiktig økning av mengde for å unngå nye skader.

Skal bygge lag

– I ukene som har gått, har vi tatt steg fysisk og taktisk, nå skal vi bygge et lag av spillere som forstår og utfyller hverandres kvaliteter.

– Det gjelder innen lagdelene, foran, på midten og bak, og det gjelder mellom lagdelene.

– Vi har kort tid til seriestart, men det er likt for alle og ikke noe vi skal rette søkelyset mot, understrek­er Landro som garanterer at laget vil bli bedre og bedre utover i sesongen. Han mener resultaten­e fra hver eneste sesong i Nest Sotra vitner om det.

– Vi lå langt bak Bryne til ferien da vi rykket opp i 2017, vi startet dårlig i OBOS-ligaen året etter, men endte likevel på kvalikplas­s for opprykk med god margin, minner 33-åringen om. Han ble kåret til Årets trener i divisjonen samme år som Viking rykket opp.

Landro vet at han legger listen høyt.

Framgang fra kamp til kamp

– Noen tenker kanskje at det tar tid når du kommer til en ny klubb med nye spillere, men situasjone­n var nesten lik i Nest Sotra. Vi skiftet 60–70 prosent av spillerne hver sesong.

– Her vil du se framgang fra kamp til kamp. Spillerne tilpasser seg min måte i 3–5–2 formasjon først, så laerer de å spille mot 4–3–3, 4–4–2, 4–5–1 og de laerer å spille mot høyt press og lavt press. .

– Vi kommer allerede i år til å bli mye bedre siste halvdel av sesongen, derfor er det hvor godt vi presterer i første halvdel som avgjør hvor høyt vi ender på tabellen, sier strilen.

– Du lover mye og legger hodet på blokken?

– Viss vi ikke presterer, får jeg pes uansett. Da er det mye bedre å skape entusiasme og noe å tro på. Det tar tid, og dette er ikke noe ettårspros­jekt, det er et seksårspro­sjekt, understrek­er Steffen Landro som jobber konstant for å hente inn en spiller eller to.

Han fikk tilbud om å hente en av landets beste stoppere, Vegard Forren, som har avsluttet kontrakten med Molde.

– Han ville spille for Sandnes Ulf og gå kraftig ned i lønn, men er likevel langt utenfor Sandnes Ulfs økonomiske rekkevidde, smiler Steffen Landro.

Vi har kort tid til seriestart, men det er likt for alle og ikke noe vi skal rette søkelyset mot.

Steffen Landro, trener Sandnes Ulf

 ?? EGIL Ø. NAERLAND ?? Steffen Landro, til venstre, kan endelig instruere spillergru­ppen i Sandnes Ulf for en normal treningsøk­t. Naermest står assistent Olli Harder med blyanten på øret og Norges yngste proff, Artam Memedow. Videre Kaloyan Kostadinov, Simon Collina, Matteo Vallotto og Kevin Jablinski.
EGIL Ø. NAERLAND Steffen Landro, til venstre, kan endelig instruere spillergru­ppen i Sandnes Ulf for en normal treningsøk­t. Naermest står assistent Olli Harder med blyanten på øret og Norges yngste proff, Artam Memedow. Videre Kaloyan Kostadinov, Simon Collina, Matteo Vallotto og Kevin Jablinski.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway