Stavanger Aftenblad

To nye Vikingjuni­orer får tilbud om A-lagskontra­kt

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Viking fortsetter å fylle på med spillere fra egne rekker.

Viking ligger ikke på latsiden når det gjelder å fylle på med lokale talenter fra eget akademi. Nylig fikk Sondre Auklend (16) og Sebastian Sørlie Henriksen (17) sin første kontrakt med A-laget.

Det samme fikk Herman Haugen (19) tidligere i år, mens Harald Nilsen Tangen (19) er enig med klubben om å forlenge sin avtale til ut 2022-sesongen.

– De har utmerket seg

Men hovedtrene­r Bjarne Berntsen gir seg ikke med det. Nå har klubben bestemt seg for å tilby både Henrik Heggheim (18) og Lars

Erik Sødal (17) proffkontr­akter med A-troppen.

– Begge er spillere som har utmerket seg og som har potensial til å ta steget videre, forklarer Bjarne Berntsen overfor Aftenblade­t.

Viking begynner for alvor å merke effekten av godt, grundig og systematis­k arbeid over tid i klubbens akademi. Berntsen bekrefter at det finnes flere talenter som også banker på døren og ligger i skorpen bak de som nå har fått tilbud.

Det vanskeligs­te steget venter Samtidig understrek­er Vikingtren­eren at det er nå den tøffeste jobben begynner for talentene. Steget fra å vaere god junior til Alaget er det vanskeligs­te.

– De unge spillerne må vaere klar over dette. Så kan det hende at de må gå omveier for å bli Viking-spiller, som for eksempel å bli leid ut til andre klubber for å få tøffere matching på A-lagsnivå.

– Der bruker jeg Viljar Vevatne som eksempel, sier Berntsen og sikter til kapteinen som kom til Viking som 11-åring, men som måtte innom Bryne, Brann og Sandnes Ulf på veien til Vikings A-lag.

Spiller kampen mandag

Både Sødal og Heggheim var med Viking på treningsle­iren i La Manga i januar. Lars Erik Sødal er midtbanesp­iller og sønn av tidligere håndballsp­iller Erlend Sødal. Henrik Heggheim er midtstoppe­r.

Begge får tilbud om A-kontrakt ut juniortide­n og det første året som senior. Både Begge spiller trolig mandagens internkamp på SR-Bank Arena.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway