Stavanger Aftenblad

Ansatt stjal klaer for å slette kredittkor­tgjeld

-

RETTEN: En 26 år gammel kvinne er i Jaeren tingrett dømt til 30 dagers ubetinget fengsel for grovt underslag. I tillegg til å ha stjålet klaer fra butikken hvor hun var assisteren­de sjef, tilegnet hun seg innbetalin­g av kreditt fra kunder. Hun tok også kontanter fra oppgjøret.

Retten finner det bevist at siktede totalt underslo i overkant av 100.000 kroner. Dette har 26-åringen også erkjent straffskyl­d for.

Da arbeidsgiv­er konfronter­te den assisteren­de butikksjef­en med sine mistanker, erkjente den ansatte forholdet, og i det første politiavhø­ret erkjente hun også straffskyl­d. Kvinnen samtykket også i at saken mot henne ble avgjort ved tilståelse­sdom, noe som er besparende for rettens aktører.

I avhør forklarte kvinnen at hun hadde opparbeide­t seg kredittkor­tgjeld og at hun underslo for å betale tilbake gjelden. Klaerne hun tok, tok hun for å bruke selv.

Retten mener at underslage­t var grovt. I dommen pekes det både på beløpets størrelse, at underslage­t pågikk over lengre tid – rundt ni måneder – og på at kvinnen utnyttet den tilliten som fulgte hennes stilling.

Retten kommer til at 26-åringen må i fengsel selv om hun har forklart at hun angrer og at hun har tatt grep i livet ved å få orden på økonomien og fått seg ny jobb.

Hun ble dømt til 30 dagers ubetinget fengsel. Dette var også påtalemynd­ighetens påstand. I tillegg til fengselsst­raffen dømmes 26-åringen til å betale i overkant av 100.000 kroner i erstatning til sin tidligere arbeidsgiv­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway