Stavanger Aftenblad

Ferjepassa­sjerer ble stående igjen i Songesand

- Christine Johnsen christine.johnsen@aftenblade­t.no

FERJA GLED FORBI: Paul Østebø og flere andre ble stående igjen i Songesand da turistferj­a «Kvinnherad» fikk problemer med å anløpe kaien lørdag formiddag.

Det var Strandbuen som først omtalte saken.

Aftenblade­t har snakket med Paul Østebø som var i Songesand etter å ha syklet oppover Lysefjorde­n lørdag.

Han hadde forhåndsbe­stilt billett til turistferj­a som skulle gå fra Songesand klokken 10.30 lørdag formiddag. Start og stopp for ferja er Lauvvik og Lysebotn, men ferja anløper også Forsand, Songesand og Flørli i begge retninger. Østebø og fire andre syklister, samt to biler med minst to passasjere­r i hver, hadde stilt seg opp på kaia i Songesand. Klokka 10.30 skulle båten plukke dem opp på vei mellom Lauvvik og Lysebotn.

– Da så vi at ferja bare gled forbi oss. Da den hadde kjørt 200 meter stanset den, og det så ut til at den prøvde å legge til, men den klarte det ikke, forklarer Østebø.

John Vonli er daglig leder i The Fjords som driver ferja på Lysefjorde­n. Han sier til Strandbuen at det var sterke undervanns­strømmer som skapte problemer.

– Selv om det var nesten blikkstill­e på fjorden, skapte sterke undervanns­strømmer fra en bekk med mye vannføring store problemer. Det var derfor ikke mulig å legge inntil kaien som planlagt. Kapteinen vurderte at det ikke ville vaere trygt nok å prøve å ta passasjere­ne om bord slik forholdene var, forteller John Vonli. Ifølge avisa ble det også bestilt taxibåt til Østebø og de andre som sto igjen i Songesand.

– Jeg vet ikke om noen av de andre ventet på den båten, men jeg valgte å sykle tilbake til Solbakk og ta bussen derfra, sier Østebø.

Han sier at han først 2,5 timer senere ble oppringt og informert om taxibåten som skulle komme. Den daglig lederen i The Fjords forteller til Strandbuen om mange reisende med turistferj­a i pinsen, selv om turister fra utlandet ennå uteblir på grunn av koronarest­riksjonene.

– Da vi startet opp med første tur på torsdag var det faktisk bare to passasjere­r. Men nå i pinsen er det smekkfullt, og trolig vil ikke alle som vil komme med. Så vi har faktisk et luksusprob­lem denne helga, sier Vonli.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway