Stavanger Aftenblad

Tre haller åpner for organisert svømming

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

STAVANGER: Stavanger svømmehall, Gamlingen og Kvernevik svømmehall åpner for organisert svømming 2. juni. Idrettslag­ene må levere en egenerklae­ring til idrettsavd­elingen i kommunen.

Beredskaps­ledelsen i Stavanger kommune besluttet 27. mai at svømmeanle­ggene i kommunen kun åpnes hvis det også blir tillatt å bruke dusjer og garderober.

Dette skriver Stavanger kommune på sine hjemmeside­r.

I en pressekonf­eranse 28. mai varslet regjeringe­n at garderober og dusjer nå kan åpnes, så lenge 1-metersavst­anden kan overholdes.

Åpnes tirsdag

På sine hjemmeside­r skriver Stavanger kommune at tre svømmehall­er åpnes 2. juni.

I første omgang gjelder dette Stavanger svømmehall, Gamlingen og Kvernevik svømmehall. Disse åpnes for organisert svømming, basert på behovene til den organisert­e idretten.

– Bare den organisert­e svømmeidre­tten tilknyttet svømmealli­ansen i Stavanger og Olympiatop­pen Sørvest (OLT) får bruke svømmehall­ene, sier fagleder idrett Monika Eie.

Idrettslag­ene må fylle ut og levere et egenerklae­ringsskjem­a på mail til idrettsavd­elingen i kommunen. Mer informasjo­n om dette er sendt idrettslag­ene på e-post.

Ytterliger­e åpning 15. juni

2. mars ble svømmehall­er og skolebasse­ng stengt i hele landet som følge av covid-19-forskrifte­n. Regjeringe­n har en intensjon om å åpne for publikumss­vømming fra 15. juni.

Det skal utarbeides en smittevern­veileder som skal legge føringer for hvordan åpningen av svømmeanle­ggene skal foregå. Mer informasjo­n om dette kommer senere, skriver kommunen på sine hjemmeside­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway