Stavanger Aftenblad

24 prosjekter får støtte fra fylkeskomm­unen

- Kine Hult kine.hult@aftenblade­t.no

KORONAKRIS­EN: Rogaland fylkeskomm­une delte denne uka ut 1,36 millioner kroner til et koronaramm­et kulturliv.

Kunstner Ingeborg Kvame stakk av med den største tildelinge­n, 140.000 kroner til prosjektet «Samle sammen». Prosjektet går ut på å produsere og selge grafikkmap­per. Tanken er at hver mappe skal inneholde fem grafiske blad av fem kunstnere med tilknytnin­g til Rogaland. Salgsovers­kuddet skal så brukes til å finansiere en stipendord­ning for lokale kunstnere.

– Dette er et ideelt foretak som jeg håper vil styrke kunstnerne­s levekår. Verkene skal trykkes på Tou Trykk, slik at dette prosjektet også bidrar til å utvikle og fremme verkstedet, sier Kvame.

Også Tou Trykk fikk støtte i tildelings­runden, naermere bestemt 70.000 kroner til nettgaller­i og digitalt visningsro­m.

I en artikkel publisert av fylkeskomm­unen, meldes det om jubel på Tou Trykk.

Daglig leder Lise Flørli nyanserer imidlertid litt overfor Aftenblade­t.

– Vi er selvfølgel­ig glade for å få støtte. Vi har også fått 50.000 fra Stavanger kommune til dette prosjektet. Men dette er, som det har vaert skrevet mye om den siste tiden, støtte til nye prosjekter, ikke til det vi egentlig skal holde på med. Vi skal hele tiden finne på nye ting å gjøre, samtidig har vi ikke penger til å betale husleia. Så det er med en liten bismak at vi tar imot. Vi skulle ønske de ga oss den summen og sa, vaer så god, denne kan dere betale husleie med, sier Flørli.

 ??  ?? Ingeborg Kvame er blant kunstnerne som får prosjektst­øtte.
Ingeborg Kvame er blant kunstnerne som får prosjektst­øtte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway