Stavanger Aftenblad

Naerbø møter Viking i lokalderby og sikter mot norgestopp­en

- Egil.naerland@aftenblade­t.no

HÅNDBALL: Naerbøs ungdommer er blitt voksne, trenerne forventer at de tar et nytt steg mot toppen av norsk håndball. På veien blir det lokalderby mot Viking.

Egil Ø. Naerland

Kameratgje­ngen som vant NM for juniorer i 2018 og 2019, fyller nå 21 og 22 år, og har etablerte seg i eliteserie­n med to ganger sluttspill­plass på to sesonger som resultat.

Klubben opphever deler av permitteri­ngene, treningene er i full gang, seks ganger felles, seks ganger egentrenin­g, 12 økter i uken. Det stilles betydelig krav.

– Vi går inn i sesong tre i eliteserie­n. Nå er tid for å ta et nytt steg opp mot de beste lagene, sier evig trener Rune Haugseng.

– Resultater skaper forventnin­ger, det er et premiss. Jeg vet hva jeg går til, sier nytilsatt, sidestilt trener Heine Jensen.

Trenger Jensens erfaring Jensen har overtatt for sin danske landsmann Marc Uhd. Haugseng sier at valget er gjennomten­kt.

– Vi visste hva vi ville da vi ansatte Marc, og vi vet hva vi vil når Heine tar over. Marc var flink til å utvikle enkeltspil­lere, mens Heine kommer med massevis av erfaring fra internasjo­nal håndball og lagbygging, sier Haugseng.

– Samtaler har vist at Rune og jeg kan utfylle hverandre. Det vil spillerne profittere på, mener Jensen som kom til regionen da han ble trener for Solas kvinnelag, ble samboer med Mette Ommundsen og fortsatte til Tyskland der han blant annet trente bundesliga­laget Leipzig og det tyske kvinneland­slaget.

De siste årene har han blant annet ledet det slovenske herrelands­laget og Sandnes HK.

– Jeg er den eneste nye her, smiler dansken som mener Naerbøs spillere er i en gunstig posisjon før ny sesong.

– Vi er heldige, har samme tropp, tilhører en solid klubb og har en trygg hverdag. Rammene er de beste, mener Heine Jensen.

Hvem tar Stegaviks rolle? Nøkkelspil­ler, nestor, veteran og inspirator Steffen Stormo Stegavik er borte etter tre sesonger i klubben. Trenerne legger ikke skjul på at det vil merkes.

– Det blir en spennende utfordring for de unge, jeg tror mange vil løfte seg og ta ansvar. Det er slik du utvikler deg som spiller, og Steffen var ikke mest på banen forrige sesong heller, minner Jensen om etter å ha sett en samtlige seriekampe­r på video for å laere spillerne å kjenne.

– Steffen var viktig også i miljøet, ingen tvil om det. Nå kan vi ikke hvile på ham og skal opp til en slags eksamen alene. Andre får muligheten til å stå frem, og det er utrolig hva de kan utrette når de får ansvar, sier Haugseng.

Trenerduoe­n regner ikke med at det kommer inn nye spillere, sannsynlig­vis bare rekrutter fra Naerbøs egen ungdomsavd­eling, men det finnes klare forbedring­smulighete­r i troppen som har holdt sammen flere år. y Målvaktene kan heve seg enda

litt. y Forsvarssp­illet kan bli enda

mindre forutsigba­rt.

– Får vi til det, kan vi unngå totre baklengs i hver kamp. Det vil gi mange poeng ekstra, mener Haugseng.

Laget har lagt om styrketren­ingen nettopp med tanke på forsvarssp­illet, overkroppe­n blir nå vektlagt mer enn beinstyrke­n.

Seks kamper på én måned

– De blir noen centimeter breiere og noen kilo tyngre. Det skal koste å slå oss, lover Haugseng og

Jensen som fortsatt har tre måneder til seriestart, men den første måneden, fra 29. august til 30. september, skal Naerbø spille seks seriekampe­r og én cupkamp, en fjerdedel av sesongen.

Det har endret treningsop­plegget:

– Vi må vaere i form fra første kamp, sier Jensen.

– I motsetning til de to foregående årene der vi bevisst har holdt igjen for å bli bedre utover i sesongen, vil og kan vi nå vinne fra første kamp, påpeker Haugseng.

Serieåpnin­g

Naerbø serieåpner mot Fyllingen Bergen i Bergen 29. august, så følger Drammen (2/9) og Runar (13/9) hjemme, Fjellhamme­r (16/9) borte, og allerede i serierunde nummer fem den 20. september kommer Viking til lokaloppgj­ør i Nye Loen. Måneden avsluttes med bortekamp mot Kolstad.

Naerbø håper å få til oppkjøring­skamper mot Fyllingen Bergen og Viking helgen to uker før seriestart.

De blir noen centimeter breiere og noen kilo tyngre. Det skal koste å slå oss.

Rune Haugseng, trener – om styrketren­ing av spillernes overkropp

 ?? EGIL Ø. NAERLAND ?? Rune Haugseng til venstre represente­rer kontinuite­t, Heine Jensen kommer med haugevis av ballast fra internasjo­nal håndball. Trenerpare­t skal Naerbø et nytt steg mot toppen.
EGIL Ø. NAERLAND Rune Haugseng til venstre represente­rer kontinuite­t, Heine Jensen kommer med haugevis av ballast fra internasjo­nal håndball. Trenerpare­t skal Naerbø et nytt steg mot toppen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway