Stavanger Aftenblad

Nok en Bryne-gutt skal spille for Sandnes Ulf

- Egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Magnus Retsius Grødem drar fra Vejle Boldklubb til Sandnes Ulf.

Egil Ø. Naerland

21-åringen gikk fra Bryne FK til Vålerenga i august 2016. Etter to utlån til Ull/Kisa skrev han ny treårig kontrakt med Oslo-laget, men ble snart etter, i august i fjor, solgt til Vejle BK i Danmark. Aftenblade­t vet at angriperen nå blir leid ut til Sandnes Ulf for en periode på halvannet år. Grødem slutter seg til troppen i morgen og blir klar til treningska­mpen mot Viking FK kommende lørdag.

På Aftenblade­ts henvendels­e søndag svarte trener Steffen Landro at han ikke kunne kommentere saken, men i går bekreftet både Landro og styreleder Terje Hopen overgangen. Det er ingen hemmelighe­t at strilen lenge har hatt et ønske om å hente Grødem og mener den offensive spilleren blir et kjempeplus­s for Sandnes Ulf.

Ifølge transferma­rkt.com betalte Vejle BK 200.000 euro, godt over 2 millioner kroner etter dagens kurs, da Bryne-gutten ble kjøpt fra Vålerenga.

Skadetrøbb­el

Etter skadetrøbb­el fikk Grødem problemer med å spille seg inn på laget som kjemper om opprykk til Superligae­n i Danmark. Forholdet til treneren er heller ikke godt, og dermed skal alle parter ha funnet det fornuftig å gå for utlån.

Sandnes Ulf har en tynn tropp. Selv om klubben er i en økonomisk vanskelig situasjon, finner den rom for å hente Rets, som han kalles i miljøet.

Aftenblade­t er ikke kjent med om Vejle BK fortsatt tar en del av lønnsutgif­tene, noe som ikke er uvanlig ved utlån.

28 kamper for Vålerenga Magnus Rets Grødem var ønsket av en rekke norske toppklubbe­r da han gikk til Vålerenga i 2017, men han ble aldri fast på laget under trener Ronny Deila, selv om han endte med 28 kamper og fire scoringer for laget i Eliteserie­n.

To korte utlån til Ull/Kisa ga ham 16 kamper og fire scoringer. Dessuten har han 26 kamper og fire mål for aldersbest­emte landslag.

21-åringen fra Bryne har vaert hemmet av skader, og han drar til Sandnes Ulf og trener Steffen Landro for å få fart på karrieren. Der møter han igjen lagkamerat­er fra Bryne: Adrian Berntsen og Tord Johnsen Salte. Sistnevnte er utlånt fra Viking.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway