Stavanger Aftenblad

Nok teder nå

-

DRØSET: Et av livets store mysterier er hvorfor så mange ønsker at verden skal se bilder av nakne taer.

Pinsen 2020 kommer til å gå inn i historiebø­kene som koronapins­en, da vi dessverre ikke kunne samles for å minnes den hellige ånd, sånn som vi pleier, men i stedet måtte sitte ute i hagen eller på brygga eller i parken og vaere forundret over at det var så varmt. Det var tross alt mindre enn en uke siden sist vi fyrte i peisen.

Det er selvsagt veldig fint at folk endelig kan vaere utendørs, og det virker som om selv de meste konservati­ve fraksjonen­e av koronapoli­tiet har begynt å slappe av litt. De fleste har det med å bli i litt bedre humør når lukten av solkrem og svidde grillpølse­r begynner å spre seg.

Men så er det en ting til som skjer: Folk som ellers har hatt tilsynelat­ende god mental helse, begynner plutselig å dele bilder av nakne taer på sosiale medier.

Hvorfor i alle dager gjør de dette? Har de en eller annen fiks forestilli­ng om at taer er spesielt fine om sommeren? Er det et slags sjekketrik­s? Forventer de tilbakemel­dinger på taernes lengde, utforming og neglenes tilstand?

Eller har de rett og slett et behov for å formidle at det er varmt nok ute til å ta av seg sokkene, noe absolutt alle andre også har fått med seg?

Listen over ting jeg heller vil se enn nakne taer er forholdsvi­s lang. Jeg kan umulig vaere den eneste. Det er greit, og for så vidt å foretrekke, at folk går barbeint i sandalene, men man trenger ikke naerbilder. Folk har, så vidt meg bekjent, heldigvis ikke begynt å presentere taerne sine for andre i sosiale lag eller på butikken, så det er litt vanskelig å forstå hvorfor de samme taerne skal oppfattes som så utrolig interessan­te i digital form. Kanskje det har noe med mangelen på odør å gjøre. Ikke vet jeg.

Men uansett, på vegne av ufattelig mange: Slutt å ta bilde av tedene dine!

Har de en eller annen fiks forestilli­ng om at taer er spesielt fine om sommeren?

må vi først spole tilbake til 2016. Svaboe-familien eier på den tiden 24 prosent i selskapet Medpalett som står bak produksjon­en av Medox på Hanabrygge­ne i Sandnes.

Solgt for 600–700 mill.

I mars kommer det et tilbud fra den tyske industrigi­ganten Evonik som Svaboe og eierne ikke kan si nei til. Medpalett selges for et sted mellom 600 og 700 millioner – og Svaboe innkassere­r alene 175 millioner.

– Det var min baby. Jeg hadde ikke lyst til å selge. Men vi måtte. Aksjonaere­ne fortjente å få realisert sine investerin­ger, sier Svaboe.

Kjøperen av Medox-selskapet var altså tyske Evonik – og Evonik er hovedspons­oren til Borussia Dortmund. Så vanligvis spiller Erling Braut Haaland og lagkamerat­ene med Evonik på brystkasse­n. Men akkurat i forrige ukes storkamp mot Bayern München bestemte Dortmundle­delsen seg for å gjøre et aldri så lite stunt.

2 x 20 år

– Medox kommer fra Sandnes, og Erling kommer fra Bryne. For oss som bor her i regionen er det viktig å skille mellom de to stede

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway