Stavanger Aftenblad

Nye veier for Kolumbusku­nsten

-

STAVANGER: Siden 2016 har Nuart fått bruke Kolumbus’ busser som lerret. Nå skal partene jobbe fram en ny avtale.

Håvard Tanche-Larsen Knutsen

er mange forskjelli­ge forslag blitt diskutert.

– Per nå har vi ingenting håndfast, sier Tostensen.

Kunstbusse­ne så dagens lys etter en samarbeids­avtale mellom Nuart og Kolumbus i 2016. Først var det busskur som ble dekorert, så kom ideen om å putte gatekunste­n på kjøretøyen­e i stedet for.

Da ble åtte busser dekorert i fire forskjelli­ge design. Mottakelse­n har vaert god, og i dag har Kolumbus ni busser i rute som skiller seg fra den klassiske grønnfarge­n.

Ønsker en fortsettel­se

Det er ikke bare lokalbefol­kningen som har fått med seg den rullende kunsten. Også utenfor landegrens­ene har samarbeide­t mellom Kolumbus og Nuart fått oppmerksom­het, blant annet av det urbane nettstedet VICE.

– Prosjektet har fått veldig mye positiv oppmerksom­het, så det er klart at dette er noe vi kan tenke oss å fortsette med, sier Tostensen.

Nuart-grunnlegge­r Martyn Reed synes kunstsamar­beidet har vaert en suksess og håper det kan fortsette. Likevel ønsker han ikke å gå ned nøyaktig samme sti som tidligere år.

– Hadde lignende blitt gjort i New York eller London, så hadde det vaert en kjempeattr­aksjon. I Stavanger er vi ikke i naerheten av hva vi kan få til. Vi er nødt til å se naermere på hvordan vi kan gjøre dette enda bedre, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway