Stavanger Aftenblad

Morgenblad­et solgt til Mentor Medier

-

OSLO: Mentor Medier kjøper NHST Media Groups aksjer i Morgenblad­et. Dermed sitter Dagsavisen-eieren med 90,8 prosent av aksjene i Norges eldste riksavis.

Mentor medier eier blant annet Vårt Land, Dagsavisen, svenske Dagen og flere mindre aviser og forlag. I tillegg eier de Mediaconne­ct, som er en sentral tjenestele­verandør i mediebrans­jen.

Utover Mentor Mediers eierandel på 90,8 prosent, eier Stiftelsen Fritt Ord og AS Forlagsfin­ans 4,5 prosent hver. Salgssumme­n av NHSTs aksjer i Morgenblad­et er på 40 millioner kroner.

Avisa er Norges eldste riksavis, etablert i 1819. Den har 83.000 lesere ukentlig, 29 medarbeide­re og hadde en omsetning på 75 millioner kroner i 2019.

– Morgenblad­et har lange tradisjone­r som en viktig stemme i den offentlige debatten, en posisjon avisen har befestet ytterliger­e de siste årene. Vi ser fram til å bidra til videreutvi­kling av Morgenblad­et basert på avisens eksisteren­de profil, sier konsernsje­f Per Magne Tveiten i Mentor Medier i en pressemeld­ing.

Ansvarlig redaktør og administre­rende direktør i Morgenblad­et, Sun Heidi Saebø, går inn i konsernled­elsen i Mentor Medier. Saebø sier hun er overbevist om at Mentor Medier er opptatt av å sikre og videreutvi­kle Morgenblad­ets unike posisjon som en intellektu­ell og meningsbae­rende avis.

– Våre kommende eiere har vist at de er villige til å satse på nisjeavise­r som setter samfunnsop­pdraget høyt, og vi har derfor stor tro på at de forstår viktighete­n av å hegne om Morgenblad­ets egenart om avisen skal lykkes også i fortsettel­sen. (NTB)

 ?? HÅKON MOSVOLD LARSEN, NTB/SCANPIX ?? Morgenblad­et er Norges eldste riksavis.
HÅKON MOSVOLD LARSEN, NTB/SCANPIX Morgenblad­et er Norges eldste riksavis.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway