Stavanger Aftenblad

Grødem gleder seg til å spille for Landro og Sandnes Ulf

- Egil.naerland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Etter en samtale med trener Steffen Landro var det ingen tvil. Magnus Grødem gleder seg til å spille for Sandnes Ulf.

Egil Ø. Naerland

– Jeg har sansen for Landro og måten han spiller på. Når jeg attpåtil får sjansen til å bo hjemme for første gang på fire år, tror jeg dette blir perfekt, sier 21-åringen fra Bryne til Aftenblade­t.

Magnus Retsius Grødem eller bare Rets blant venner og kjente, rakk å spille 31 kamper og score seks ganger for Bryne før han signerte for Vålerenga i august 2016.

Etter mye ut og inn under trener Ronny Deila og to vellykkede utlån til Ull/Kisa, dro han til Vejle BK i fjor sommer og gjorde en stor feil.

– Agenten min fortalte treneren i Vejle at jeg er en typisk bakromsvin­g, det er jeg absolutt ikke, og da treneren fant ut det, var jeg ute fra dag én. Den feilen gjør jeg ikke en gang til.

– Nå har jeg selv snakket med Landro, og han er klar på at han vil ha meg som indreløper, min favorittpo­sisjon, den rollen jeg trives best i.

– Dessuten vil han ha en som spiller med risiko, en som våger å prøve det uventede. Jeg kjenner at det er mye som stemmer og en fin mulighet til å få ny start på karrieren, forklarer Grødem.

Hjem etter fire år ute

Han legger ikke skjul på at han gleder seg til å komme hjem, bo i trygge omgivelser, kjenne trivsel også utenfor banen.

Da 21-åringen skulle flytte på seg denne gangen, var han klar på at han ville bo hjemme eller i alle fall i naerheten av Bryne.

– Sånn sett var det ikke så mange alternativ­er, for jeg ville spille i eliteserie­n eller 1. divisjon, og da Sandnes Ulf tok kontakt, gikk det ganske fort, forteller han.

Etter at Aftenblade­t gjorde overgangen kjent søndag, har det kommet enkelte negative meldinger fra Bryne-supportere.

– Det må jeg tåle. Jeg er like mye Bryne-gutt og Bryne-fan som jeg alltid har vaert, men akkurat nå trenger jeg å få fart på karrieren på litt høyere nivå.

Spiller mot Viking FK

Grødem pakket flyttelass­et i Vejle grytidlig i går morges, slapper av en natt hos slektninge­r i Farsund og innfinner seg på ØsterHus Arna i dag til medisinsk sjekk.

– Der har jeg aldri vaert, så å få vaere med og innvie en ny arena setter en ekstra spiss på dette. Det blir litt kjedelig å gå i gang med ny pre-season når jeg akkurat var klar til å spille kamper (Vejle startet i pinsen), men det blir kjekt å spille mot Viking lørdag, sier Magnus Retsius Grødem.

Nå har jeg selv snakket med Landro, og han er klar på at han vil ha meg som indreløper, min favorittpo­sisjon, den rollen jeg trives best i.

Magnus Retsius Grødem

 ?? GEIR OLSEN,W NTB SCANPIX ?? Magnus Rets Grødem i et lykkelig øyeblikk med Vålerenga, her har han scoret mot Tromsø på Intility Arena. Nå håper å plusse flere scoringer for Sandnes Ulf på ØsterHus Arena.
GEIR OLSEN,W NTB SCANPIX Magnus Rets Grødem i et lykkelig øyeblikk med Vålerenga, her har han scoret mot Tromsø på Intility Arena. Nå håper å plusse flere scoringer for Sandnes Ulf på ØsterHus Arena.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway