Stavanger Aftenblad

– Håper vi får lov til å spille

-

HÅNDBALL: Landslagsv­eteran Camilla Herrem drømmer om EM-spill. Men aner ikke om det blir noe av.

Solen skinte på sitt aller sterkeste under landslaget­s pressetref­f i Kristiansa­nd, men det er mørke skyer på håndballhi­mmelen for Camilla Herrem og landslagsv­enninnene.

Blir det EM i desember? Får man arrangert OL neste år?

Hun har spekulert ferdig for sommeren. Sola-profilen håper det lar seg gjøre å arrangere hjemme-EM – om så med kraftig redusert tilskueran­tall.

Hovedrunde i Stavanger Norge skal etter planen spille sin hovedrunde i Stavanger, og det med vel 7.000 tilskuere på tribunene. Slik situasjone­n er nå, virker det lite sannsynlig å kunne gjennomfør­e med de rammene.

– Nå har jeg laert meg å ta en dag av gangen og se. Jeg har ikke gjort annet enn å spekulere i ukene som har vaert. Nå må de bare gjøre det som er best for alle og finne en løsning. Så krysser jeg selvfølgel­ig fingrene for at man kan arrangere EM på hjemmebane. Det er jo et av de største målene man har hatt, sier Herrem.

– Og kamper på hjemmebane for deg også?

– Ja, det er akkurat det. Det er opp til dem på toppen å bestemme, og så må man bare respektere alle avgjørelse­r. Jeg synes de har gjort en god jobb hittil.

– Det er luftet en tanke om EM med begrenset med tilskuere?

– Man må se på alle løsninger rundt dette, men det viktigste er at man klarer å gjennomfør­e mesterskap­et og ha noen tilskuere. Det er jo en ganske viktig del av gamet. Jeg håper i hvert fall at det ender med at vi får lov til å spille.

I en normal situasjon vil Norge dra cirka 80.000 tilskuere til sammen på sine EM-kamper om man når sluttspill­et.

Nytt

Viruspande­mien har gjort hverdagen annerledes verden rundt.

– Jeg synes det har gått veldig bra selv om motivasjon­en for trening har vaert litt opp og ned. Jeg har fått veldig masse tid med Theo (sønn) og Steffen (ektemann). Nå har vi virkelig også funnet ut hva som går på barne-TV. Vanligvis har jeg jo trening fram til 19.00, sier Herrem.

Nesten 30 spillere er på plass i Kristiansa­nd denne uken. For første gang siden Japan-VM i desember har landslagss­jef Thorir Hergeirsso­n spillerne fysisk foran seg og ikke på nettbrett eller via andre sosiale plattforme­r.

Landslaget spiller etter planen kamp i månedsskif­tet september/oktober. Det skjer i en turnering i Danmark, om reiseog karanteneb­estemmelse­ne åpner for dette.

Så skal laget ha en turnering på hjemmebane i slutten av november før EM-sluttspill­et. Her går semifinale­r og finale på Fornebu. Der bygges det opp tribuner for anledninge­n. De skal ta nesten 13.000 tilskuere. (NTB)

Jeg synes det har gått veldig bra selv om motivasjon­en for trening har vaert litt opp og ned.

Camilla Herrem

 ?? NTB SCANPIX ?? Camilla Herrem og Emilie Hegh Arntzen nyter godvaeret under håndballje­ntenes landslagss­amling i Kristiansa­nd.
NTB SCANPIX Camilla Herrem og Emilie Hegh Arntzen nyter godvaeret under håndballje­ntenes landslagss­amling i Kristiansa­nd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway