Stavanger Aftenblad

Hjemmehjel­ptjenesten er endelig på rett vei igjen!

- Elsa K. Kristianse­n Senior Norge, Rogaland Aud K. Knudsen Senior Norge, Rogaland

HJEMMETJEN­ESTER: Vi skal bli kvitt «stoppeklok­ke» systemet og innføre et system som setter brukerne i sentrum. Vi ser at det begynner å naerme seg de gode hjemmetjen­estene vi hadde i Stavanger før vi fikk det systemet som vi forhåpentl­igvis nå begynner å se slutten på.

Gratulerer til Sølvi Ona Gjul og Mimir Kristjanss­on med de etterlengt­ede endringene i Hjemmetjen­estene som vi leser om i Stavanger Aftenblad den 15. september.

Hjemmetjen­estene har allerede lenge hatt i oppdrag å ta hånd om pasienter som tidligere ble ferdigbeha­ndlet i sykehuset, og pasienter som tidligere fikk hjelp og omsorg i et sykehjem i langt større grad enn i dag.

Mantraet har vaert: Bo hjemme. Derfor er hjemmetjen­estene et sentralt og viktig ledd i vår eldreomsor­g, og for andre som har behov for deres tjenester. Derfor er vi svaert glade for at hjemmetjen­estene nå får et etterlengt­et og nødvendig løft.

Vi har forstått at sykepleier­ne i Stavanger kommune hittil i hovedsak sitter «på kontoret» og lager lister til de som går ut til pasientene, oftest «hjelpeplei­ere» og ufaglaerte. Nå regner vi med at sykepleier­ne igjen skal ut til pasientene, og arbeide der sammen med fagarbeide­rne og andre nødvendige ansatte.

Vi håper denne viktige endringen i Stavanger kommunes omsorgsarb­eid for eldre og yngre brukere blir satt ut i livet så snart som overhodet mulig i bydel etter bydel, kanskje også i mindre områder der bydelene er ekstra store. Vi vil med glede og spenning følge det som nå endelig ser ut til å bli en ny og bedre kjemmetjen­este i hele Stavanger.

Takk til Eirik Sakariasse­n som var den første politiker i Stavanger i vår naere tid som sammen med Ingrid Kristine Aspli satte denne saken på kartet igjen i en av Stavangers bydeler.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway