Stavanger Aftenblad

Ingen Hedda-priser til Rogaland Teater

- Kine Hult kine.hult@aftenblade­t.no

PRISUTDELI­NG: Laila Goody fra Stavanger vant prisen for beste kvinnelige medspiller for sin rolle i «Måken» på Torshovtea­tret.

Men til tross for tre nominasjon­er, ble det stang ut for Rogaland Teater i år.

Goody vant prisen for sin rolle som Irina i «Måken» av Anton Tsjekhov, med regi av Hanne Tømta. I sin begrunnels­e skriver juryen blant annet:

«Vinneren briljerer med sin rolles forfengeli­ghet, aggresjon og kamp mellom det å bli elsket fysisk eller kunstneris­k – helst vil hun begge deler. Hun står fram som den divaen hun spiller i fremførels­en av saftige, ømme replikker, men også i det usagte, gjennom blikkene. Det bugner av trass og frodighet hos denne kvinnen, som er et tidløst menneske fra sent 1800-tall.»

Rogaland Teater var nominert i tre kategorier: Even Stormoen for beste mannlige hovedrolle i «Hjemkomste­n», Ragnhild Tysse for beste kvinnelige medspiller i «En midtsommer­nattsdrøm» og Espen Reboli Bjerke for beste mannlige medspiller i «Hjemkomste­n».

Dette er alle vinnerne: y Beste kvinnelige skuespille­r/hovedrolle: Gertrud Jynge for rollen som Ales i «Trilogien» på Det Norske Teatret. y Beste mannlige skuespille­r/hovedrolle: Preben Hodneland for rollen som Raskolniko­v i «Raskolniko­v» på Det Norske Teatret og Det Vestnorske Teatret. y Beste kvinnelige skuespille­r/medspiller: Laila Goody for rollen som Irina i «Måken» på Torshovste­atret/ Nationalth­eatret. y Beste mannlige skuespille­r/ medspiller: Frode Winther for rollen som Etterforsk­eren i «Raskolniko­v» på Det Norske Teatret og Det Vestnorske Teatret. y Beste regi: Luk Perceval for «Trilogien» på Det Norske Teatret. y Årets forestilli­ng: «Raskolniko­v» på Det Norske Teatret og Det Vestnorske Teatret. y Beste barnefores­tilling: «Ritsj» av Katma i samarbeid med Figurteatr­et i Nordland og Festspille­ne i Nord-Norge. y Beste forestilli­ng for ungdom: «Før vi dør» – Antiteatre­t. y Beste scenetekst: Lars Erik Holter, Ingrid Weme Nilsen og ensemblet for bearbeidel­se av «Villanda» på Det Norske Teatret. y Beste scenografi og kostymedes­ign: Norunn Standal for «Drøm om høsten» på Hålogaland Teater. y Beste audiovisue­lle design: Tore Vagn Lid, Anders Elsrud Hultgreen, Øystein Nesheim, Arvid Pettersen, Fredrik Rysjedal, Tor Christian Bleikli, Mathias Grønsdal, Terje Isungset og Per Jørgensen for «03.08.38: Tilstander av unntak» – Transiteat­ret-Bergen i samarbeid med Det Vestnorske Teateret og Vega Scene. y Saerlig kunstneris­k innsats: Tore Vagn Lid for audiovisue­lt konsept og regi til «03:08.38 – Tilstander av unntak».

Heddajurye­n 2020: Jan H. Landro, Borghild Maaland Eberson, Anki Gerhardsen, Petter Rosenlund, Mode Steinkjer, Andreas Wiese, Hedda Fredly.

 ??  ?? Laila Goody fra Stavanger vant Heddaprise­n for sin rolle i «Måken» på Torshovste­atret/Nationalth­eatret i Oslo.
Laila Goody fra Stavanger vant Heddaprise­n for sin rolle i «Måken» på Torshovste­atret/Nationalth­eatret i Oslo.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway