Stavanger Aftenblad

Nå tenker Gilje Nordås som en Ingebrigts­en

-

BERGEN: Voll-gutten Narve Gilje Nordås NM-gull på 5000 meter og sølv på 10.000 på Fana stadion. Gjennom sesongen har han smadret sine personlige rekorder, men helt fornøyd er han ikke.

– Det er gøy å vinne NM-gull for første gang, bevares. Likeså å sette personlige rekorder, men den store prestasjon­en mangler, som den Per leverte i Monaco, understrek­er Narve Gilje Nordås og viser at han er inne i de samme tankebanen­e som Team Ingebrigts­en, alltid på jakt etter den ultimate prestasjon­en.

Nevnte Per er Per Svela fra Bjerkreim har sammen med Gilje Nordås sluttet seg til Team Ingebrigts­en. 21-åringen har tatt konsekvens­en og går all in slik trener Gjert Ingebrigts­en forventer.

I mars kuttet han ut to jobber for å trene to økter daglig med god restitusjo­n innimellom.

Enorm framgang

Både Gilje Nordås og Svela har hatt bemerkelse­sverdig stor framgang etter å ha fulgt treningsop­plegget og blitt en del av Team Ingebrigts­en.

Gilje Nordås, Svela og Henrik Ingebrigts­en presser hverandre, Jakob Ingebrigts­en er i samme gruppe, men trener ofte annerledes enn de tre som løper litt lenger. Filip som bor i Oslo, er bare sporadisk på trening i Sandnes.

–Du gjør deg opp en mening om hva du kan klare. Hadde jeg stilt i sterkere felt, ville muligheten for enda bedre tider vaert større. Team Ingebrigts­en står så sterkt internasjo­nalt at jeg ville fått sjansen i Diamond League, men jeg har rett og slett ikke tatt risken på å reise slik situasjone­n er, forklarer Gilje Nordås.

Treningsko­mpis Per Svela tok risken. Han var på høydeoppho­ld i St. Moritz, og han fikk plass på 5000 meter i Monacos Diamond League-arrangemen­t den kvelden Jakob Ingebrigts­en satte europareko­rd med fantastisk­e 3.28,68 på 1500 meter.

Bjerkreimk­aren perset med 12 sekunder på 5000 meter og fikk sterke 13.23,97.

Han fortsatte å løpe utenlands, men fikk en reaksjon under 5000 meter i Heusden, Belgia. Siden har han trent forsiktig under Ingebrigts­ens veiledning for å komme tilbake. Under NM var han et stykke unna, men tar den kostnaden for å bli en bedre løper.

– Sju av sju dager i uken velger jeg å få med et toppløp som i Monaco mot at det går ut over NM, sier Svela.

– Når du prøver noe nytt, må du regne med at du får reaksjoner. Vi kjørte kanskje for hardt etter Monaco, men nå er jeg på god vei tilbake, forteller 28-åringen.

– Vil bli vesentlig bedre

Gilje Nordås tenker på samme vis.

–Neste sesong blir jeg mer aktiv og har tro på at de personlige rekordene vil bli vesentlig bedre.

21-åringen er sikker på at coronaperi­oden på lang sikt er til fordel for ham selv om Team Ingebrigts­en.

–Hele gruppen er motivert og dedikert. Der andre rundt om i verden sliter med motivasjon­en, har vi trent veldig bra hele tiden. Grunnlaget blir bedre og bedre, mener Narve Gilje Nordås som har for eksempel har forbedret persen med 6 sekunder på 1500 meter og over 30 sekunder på 5000 meter denne sesongen.

Han er ikke helt ferdig med sesongen, vil prøve å ta med noen gateløp før vintertren­ingen begynner.

Personlige rekorder y 1500 meter: 3.39,15. y Mile: 3.56,62. y 3000 meter: 7.50,87. y 5000 meter: 13.33,39. y 10.000 meter: 28.20,55.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway