Stavanger Aftenblad

Braut Haaland er oppe i én scoring per kamp

-

FOTBALL: Erling Braut Haaland scoret to ganger i sesong-åpningen for Borussia Dortmund. 47 mål på 47 kamper er det blitt i utenlandse­ventyret så langt.

Tysklands største avis, Bild, kalte Borussias ungdomsrek­ke for «Ville mustanger» etter seieren lørdag. Haaland fortsatte der han stoppet tidligere i sommer, og hypen rundt ham tok ny fart.

Etter at 20-åringen fra Jaeren forlot Molde til fordel for RB Salzburg første nyttårsdag i 2019, har det kun gått oppover for Haaland.

Etter målkalas nesten hver helg i Østerrike ble det overgang til tysk fotball for Borussia Dortmund, der Haaland fortsetter å bøtte inn mål også denne sesongen.

Med sine to fulltreffe­re for Dortmund i sesongåpni­ngen i Bundesliga mot Borussia Mönchengla­dbach, står nordmannen med 47 mål totalt for Salzburg og Dortmund. Han tar også første stikk i kampen om toppscorer­tittelen i Bundesliga med Robert Lewandowsk­i.

Lewandowsk­i åpnet også med scoring i første kamp, men det endte med kun ett mål for polakken da Bayern nedsablet Schalke 8-0.

Den polske spissen har på sin side snittet på over et mål per kamp for suverene Bayern München siden starten av forrige sesong med 56 mål på 48 kamper.

Haaland kan øke ledelsen mot Lewandowsk­i på toppscorer­listen. Dortmund spiller borte mot Augsburg på lørdag. Dagen etter skal Lewandowsk­i og Bayern til dyst mot Hoffenheim.

Nylig ble det tre mål i landskampe­r for Haaland. Disse kom mot Østerrike og Nord-Irland.

Framfarten til Haaland ser ikke ut til å stoppe. Real Madrid skal ifølge flere spanske aviser ha ham øverst på sin ønskeliste for innkjøp neste sommer. Det kan i så fall komme til å koste klubben over 1 milliard kroner.(NTB)

 ?? BERND THISSEN, NTB ?? Erling Braut Haaland fortsetter å score mål for Dortmund. Lørdag ble det to nye fulltreffe­re.
BERND THISSEN, NTB Erling Braut Haaland fortsetter å score mål for Dortmund. Lørdag ble det to nye fulltreffe­re.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway