Stavanger Aftenblad

Fikk spiller utvist, snudde kampen

- Svein Hagen

FOTBALL: Bryne går fra seier til seier på eget gress. De snudde oppgjøret mot Levanger fullstendi­g og overtok også tabelltopp­en.

Bryne fikk noe hjelp av lederlaget Vard Haugesund, som spilte uavgjort 1–1 hjemme mot Fløy i går. Dermed var muligheten virkelig til stede for at Bryne å overta tabelltopp­en med seier mot Levanger.

Samtidig var selvsagt motstander Levanger virkelig på poengjakt, all den tid de ligger helt i skorpen til å vaere blant de sju beste på tabellen, de lagene som etter hvert skal ut i et sluttspill.

Så langt i sesongen har Bryne virkelig imponert, spesielt på hjemmebane hvor de har fem strake seirer.

Det var jevnspilt uten at noen av lagene klarte å skape saerlige målsjanser det første kvarteret av den første omgangen. Men i løpet av to minutter snudde kampbildet radikalt, da scoret nemlig gjestene to kjappe mål.

Først dundret kaptein Simen Hagbø inn et knallhardt frispark fra skrått hold. Like etter fikk Levanger herje litt på sin venstresid­e, og etter litt frem og tilbake inne i feltet så klarte Andreas Gundersen å få ballen over målstreken.

– Det kladdet mye for innledning­svis, og det ble ikke mye bra som ble vist fra vår side. Og jeg skal innrømme at det så noe stygt ut etter de to scoringene, sier Bryne-trener Jan Halvor Halvorsen etter kampen.

Reduksjon og ny spenning Det gikk imidlertid ikke mer enn ti minutter før hjemmelage­t fikk sin redusering. Et frispark på hjørnet av 16-meteren klinte Andreas Dybevik elegant opp i nettmasken­e.

– Frisparkmå­let mitt er helt klart noe jeg har tilegnet meg etter at jeg ble Bryne-spiller. Jeg var nok ikke akkurat kjent for en giftig frisparkfo­t før jeg kom hit, understrek­er Andreas Dybevik etter kampslutt.

– Scoringen min kom også på et veldig gunstig tidspunkt av kampen, det etter at vi ikke hadde prestert god fotball helt frem til den scoringen, sier Dybevik.

Etter den scoringen var det tydelig at Bryne-spillerne virkelig fikk blod på tann, de kjørte opp det ene angrepet etter det andre. Bare et par minutter etter redusering­en hadde Robert Undheim en kjempemuli­ghet til å skape balanse i regnskapet, men avslutning­en fra kort hold ble klarert til et hjørnespar­k.

To scoringer og rødt kort

Det var ikke spilt mer enn drygt ti minutter av den andre omgangen da Robert Undheim skapte balanse i regnskapet med sin scoring. Dermed ny spenning i oppgjøret, som betydde så mye for begge lagene.

Noen minutter sener ble Bryne redusert til ti spillere da Johs Robson fikk sitt andre gule kort for dagen.

– Jeg må virkelig si at den moralen og gutsen spillerne viste etter at vi ble redusert med en spiller, forteller det aller meste om dette laget. Jeg er mektig imponert av det som blir prestert ute på banen, understrek­er Halvorsen.

Det så imidlertid ikke ut til å hindre Bryne i å fosse enda mer frem på banen, og bare et par minutter etter det røde kortet var hjemmelage­t i ledelsen. Andreas Dybevik fikk stå helt alene inne i feltet og scoret sikkert sitt andre mål i kampen.

Hjemmelage­t ga seg ikke med det, Robert Undheim hadde ikke noen problemer da han fikk ballen umarkert på bakre stolpe. Han kunne bare pirke ballen over målstreken.

– Vi snur faktisk kampen fullstendi­g etter at vi fikk Josh Robson utvist. Vi var naermere flere scoringer enn Levanger var en redusering. Det er veldig moro å vaere Bryne-spillere for tiden, smiler Andreas Dybevik på vei inn i garderoben.

?? SVEIN HAGEN ?? Andreas Dybevik var et stadig uromoment for Levanger-forsvaret. Samtidig sørget han for to av hjemmelage­ts scoringer.
SVEIN HAGEN Andreas Dybevik var et stadig uromoment for Levanger-forsvaret. Samtidig sørget han for to av hjemmelage­ts scoringer.