Stavanger Aftenblad

Foreløpig har tre søkt på jobben som Rogfast-sjef

- Tor Inge Jøssang tor.inge.jossang@aftenblade­t.no

RANDABERG: Stillingen som Rogfast sjef er utlyst, mens Stortinget gjør klar til å banke gjennom gigantpros­jektet i ekspressfa­rt. 20. november ble det klart at regjeringe­n vil øke det statlige bidraget med 3,9 milliarder kroner, slik at Rogfast har en endelig prislapp på 24,8 milliarder kroner.

Stortingsr­epresentan­t Øystein Langholm Hansen (Ap) er utpekt som saksordfør­er i transport- og kommunikas­jonskomite­en. Komiteen skal avgi sin innstillin­g innen 5. desember.

– Saken blir behandlet i ekspressfa­rt. Debatt og votering i Stortinget blir lørdag 12. desember. Jeg kan ikke erindre en sak som er behandlet så raskt, bortsett fra et par spesielle hastesaker. Under en måned er ekstremt raskt fra oversendel­se til komité, til vedtak i Stortinget, understrek­er Langholm Hansen.

Han har forberedt saken for komiteen, og lagt inn Arbeiderpa­rtiets føringer, men er nyoperert og deltar ikke i debatten.

– Jobben som saksordfør­er er overtatt av Ap-fraksjonen­s «veisjef» Kirsti Leirtrø. Rogalands Tom Kalsås, som blir min vara, vil gjøre en god jobb. Debatten blir nok en gjentakels­e av den forrige, tror Øystein Langholm Hansen (Ap).

Entreprenø­rene sitter klare Han sikter til representa­ntforslage­t fra Frp i juni om å forsere Rogfast-utbygginge­n. Målet med forslaget var at Stortinget skulle gi regjeringe­n blankofull­makt til å sende delkontrak­ter ut på anbud.

Det store flertallet var positive til Rogfast, men mente Frps framgangsm­åte ikke var i tråd med Stortinget­s reglement for bevilgning­er. SV stemte mot hele saken. Partiet vil ha ferje, ikke tunnel. Det synet har en-mannsgrupp­ene til Rødt og MDG.

– Det kan jo alltid komme opp nye momenter. Men frontene er trolig like forrige sak. Når saken forhåpentl­ig er vedtatt den 12. desember, er det bare for Statens vegvesen å sette i gang med ny anbudspros­ess. Jeg regner med at entreprenø­rene sitter klar med spissede blyanter, uttaler Øystein Langholm Hansen.

Tre søkere Utbyggings­direktør Kjell Inge Davik i Statens vegvesen har tidligere sagt at de er klar til å lyse ut det neste Rogfast-anbudet, så snart Samferdsel­sdeparteme­ntet gir klarsignal.

Stillingen som prosjektle­der ble utlyst i sist uke med søknadsfri­st 10. januar. Vedkommend­e skal styre prosjektor­ganisasjon­en som skal holde hus i Mekjarvik i Randaberg kommune.

– Per nå er det tre søkere, opplyser prosjektdi­rektør Kjartan Hove.

Samferdsel­sdeparteme­ntet har foreløpig ikke offentligg­jort KS2-rapporten, den eksterne kvalitetss­ikringen av Rogfast-prosjektet. Rapporten er utarbeidet av konsulentf­irmaet Atkins. Det er flere uker siden Aftenblade­t ba om innsyn i dokumentet. Vi har kontaktet presseavde­lingen i Samferdsel­sdeparteme­ntet, som henviser til postmottak­et for å purre.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Utbygginge­n av Rogfast begynte i 2018, men bråstoppet i 2019 da Kvitsøy-kontrakten sprakk med 1 milliard kroner. Nå ligger det an til at byggingen gjenopptas i 2021.
FREDRIK REFVEM Utbygginge­n av Rogfast begynte i 2018, men bråstoppet i 2019 da Kvitsøy-kontrakten sprakk med 1 milliard kroner. Nå ligger det an til at byggingen gjenopptas i 2021.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway