Stavanger Aftenblad

Raeven var kommet like til sauehusdør­en

-

Men fik ikke smake steken.

Fra Egersund fortaelles følgende raevehisto­rie: Det haendte sig fredag eller lørdag at en meget sulten raev vaaget sig hjemover like til tunet hos Sigbjørn Kydland i Egersund herred, Ja, tilsidst stod den like ved døren til sauehuset og sendte lystne blikke ind til dyrene indenfor. Sigbjørn hadde imidlertid sit gevaer ladet og før raeven hadde faat gjøre noget alvorlig forsøk paa at komme ind til Egyptens kjødgryter, smalt et skudd og raeven laa død paa pletten. Det skudd indbragte Sigbjørn 25 kroner i praemie, hvortil kommer hvad han faar for skindet.

FOR 75 ÅR SIDEN, 1. DESEMBER 1945

Når det nyvalgte bystyre kommer sammen, må alle partier samlet gå inn for å planlegge og reise byen etter 5 års krigstilst­and. Kommunen må sette alt inn på å tilrettele­gge muligheten­e for en industrial­isering som kan skaffe arbeid til alle de unge som nå rykker inn på arbeidsmar­kedet. I tilknytnin­g til dette står byutvidels­e og frihavn som viktige oppgaver en i naer framtid må løse. Oppgaver som det er en selvfølge at kommunen må søke løst straks er regulering av boligbygni­ng. Dessuten kommer utvidelse av gamle og anlegg av ny idrettspla­sser. Nytt moderne folkebad og tilknytnin­g til dette utvidelse og moderniser­ing av friluftsba­d i og utenfor byen. Hurtig gjenoppbyg­ging av Storhaug skole og planleggin­g og bygging av ytterliger­e to skoler.

FOR 50 ÅR SIDEN, 1. DESEMBER 1970

Oslo (NTB): Alf Prøysen ble bisatt fra Vestre Krematoriu­ms nye kapell i Oslo i går. Representa­nter for forlag, kringkasti­ng og en rekke institusjo­ner i norsk kulturliv var møtt fram sammen med Prøysens naermeste familie, venner og slektninge­r. I en personlig preget tale takket res. kap. Wilhelm Thronsen dikteren på vegne av tusenvis av barn, de eldre i vårt land og alle mennesker som Prøysen har gledet med sine fortelling­er og viser. Prøysen hadde et varmt blikk med et skarpt øye, og han registrert­e det som var underlig og komisk. For en tid siden fortalte han meg at han at han ønsket at to ting skal leve etter ham: Sangen om Julestjern­en og «Du skal få en dag i mårå». På sitt eget språk formidlet Alf Prøysen Guds kjaerlighe­t og tilgivelse til oss, men tonen tonen hadde han fått fra himmelen, sa res. kap. Thronsen.

FOR 25 ÅR SIDEN, 1. DESEMBER 1995

Nå før salget av julestjern­er setter inn for fullt, er det asalea som er mest populaer. Men asalea kan vaere litt av et problembar­n med brune inntørkede knopper som faller av og gulnede blader. For å unngå det, må du sørge for at planten aldri tørker ut. Jordklumpe­n skal vaere jevnt fuktig. Blir den tørr bare en eneste gang, kan det vaere vanskelig å få den til å trekke vann igjen. Dette er den beste måten å vanne asalea på: Sett hele planten i en bøtte med lunket vann og la den boble fra seg. Ta den opp og la den renne fra seg før du setter den på plass igjen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway