Stavanger Aftenblad

Det finnes kurs for eldre som vil bli digitale

- Grethe Eriksen Leder av Stavanger Senior Høyre

DIGITALISE­RING: Stavanger har i likhet med mange andre kommuner flere kurs for eldre som ønsker å øke sin digitale kompetanse.

Det har den senere tid vaert flere leserinnle­gg fra pensjonist­organisasj­oner, eldreråd og eldreombud som etterlyser flere lavterskel­tilbud innen dataopplae­ring for eldre. I Stavanger finnes flere. Blant annet ukentlig på tante Emmas Hus hvor du for en årlig medlemskon­tingent på kr 350,- kan få enkel innføring i bruk av mobil, Ipad, PC og annet digitalt. Også en til en opplaering dersom ønskelig.

Stavanger Senior Høyre ser viktighete­n av å kunne tilby et bredt opplaering­stilbud som favner alle. Under koronapand­emien har vi mer enn noen gang sett behovet for å kunne kommuniser­e med andre digitalt, og chatte med familie og venner som bor litt langt borte. Helsemessi­g er det behov for flere digitale tekniske tjenester, og Stavanger Senior Høyre stilte nylig med testperson­er hos Norwegian Smart Care Center for utprøving av en app som skal styre en nyutviklet stol for eldre med begrenset bevegeligh­et.

Vi finner det viktig og naturlig å samarbeide med dem som utvikler morgendage­ns teknologi innen eldreomsor­g. Vårt årlige årsmøte ble i år gjennomfør­t på Teams. Møtedeltak­elsen var oppløftend­e god – med svaert høy snittalder. Samtidig ser vi at flere kunne ha deltatt, og behov for mer opplaering er absolutt til stede.

Vi er derfor i gang med planleggin­g av tilbud i samarbeid med Unge Høyre om kursing av våre medlemmer rett over nyttår. Debatten som går er positiv og et skritt i riktig retning. Tilbudene må etableres og seniorene må oppfordres til å delta både i opplaering og utvikling.

 ?? EGIL ERIKSSON ?? Undersøkel­ser viser at barn som bor i blokker er mindre ute enn andre barn, da avstanden til hjemmet blir større. Barn ønsker ikke å leke i skyggen under en høyblokk, med farlige vindkast, skriver innsendern­e.
EGIL ERIKSSON Undersøkel­ser viser at barn som bor i blokker er mindre ute enn andre barn, da avstanden til hjemmet blir større. Barn ønsker ikke å leke i skyggen under en høyblokk, med farlige vindkast, skriver innsendern­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway