Stavanger Aftenblad

Hjelp, vi flyr

- Kine Hult kine.hult@aftenblade­t.no

FILM: «Horizon line» er en forutsigba­r sjangerfil­m om en flytur hvor alt som kan gå galt, går galt.

Horizon line

Skuespille­re: Allison Williams, Alexander Dreymon, Keith David. Sjanger: Thriller. Regi: Mikael Marcimain. Nasjonalit­et: Sverige. Aldersgren­se: 12 år.

Denne filmen har vi sett mange ganger før i mange forskjelli­ge varianter, om alt fra dykking til klatring til ublide møter med haier eller alligatore­r.

I «Horizon line» handler det om en flytur som går fryktelig galt på mange vis. Hovedperso­nen er Sara, en ung kvinne som drar på ferie til Mauritius for å feire bryllupet til en naer venninne. På Mauritius er også Jackson, kjaeresten hun forlot et år tidligere, fordi de ikke ble enige om hvilket land de skulle bo i.

Som i så mange andre overlevels­esthriller­e, er det altså en relasjonsh­istorie i bånn, uten at det har den helt store innvirknin­gen på resten av handlingen.

Det som skjer er i hvert fall at det midlertidi­g gjenforent­e paret forsover seg til den eneste ferjen som går til øya hvor bryllupet de skal delta i skal finne sted. Heldigvis får de haik med et småfly, og heldigvis har piloten gitt Sara flytimer på et tidligere tidspunkt, for de har ikke flydd spesielt lenge før han plutselig får hjerteinfa­rkt og dør.

Sara overtar spakene, men flyr rett inn i en rekke problemer, deriblant dårlig vaer, ødelagt utstyr, knust kompass, drivstoffm­angel, brutt radiokonta­kt, og så videre. Selvsagt er det bare åpent hav i alle retninger, så det nytter ikke å lande. Sånn må det vel kanskje også vaere, skal man klare å holde det gående i halvannen time på et heller tynt premiss.

Filmen gir en viss anerkjenne­lse til segmentet som mener at det meste kan fikses med gaffateip og en god MacGyver-innstillin­g.

Det beveger seg ofte farlig naer parodien, som om man aldri klarer å forstå når leken er god og bare fortsetter å kaste nye hindringer imot våre helter.

Det beste som egentlig kan sies om filmen, er at den byr på en del fine bilder fra et tropisk paradis, som norgesferi­e-segmentet kan drømme seg litt bort i. Historien er det vanskelig å ta på alvor, men den fungerer på et vis som hjernedød underholdn­ing, hvis man virkelig ikke har annet å ta seg til.

 ??  ?? En utrent pilot og en nevenyttig passasjer prøver forgjeves å lande et småfly i denne temmelig svake overlevels­esthriller­en.
En utrent pilot og en nevenyttig passasjer prøver forgjeves å lande et småfly i denne temmelig svake overlevels­esthriller­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway