Stavanger Aftenblad

Odd Vasstveit er død

-

MINNEORD: Odd Vasstveit døde 23. november. Han var født 26. november 1941 i Strand og vokste opp på gård på Vasstveit. Det ga både arbeidstre­ning og utholdenhe­t.

Han var stor og sterk, noe som kom til nytte i arbeid innen bygg og anlegg, stålverket på Jørpeland og senere med småbruksdr­ift på Rennesøy etter at han giftet seg med Torunn, f. Hausken. Senere ble det diverse arbeidsopp­gaver for Rennesøy kommune.

Styrken kom bl.a. til uttrykk i at mens storebror slet med en 50 kilosekk, så gikk Odd i utmarka med en sekk under hver arm. Men styrken ga også sine utslag i form av slitasje i ledd og lemmer og senere arbeidsufø­rhet. De siste 30 åra var det mye sykdom og en langvarig kreftdiagn­ose førte til slutt til at han manglet 3 dager på å fullføre 70-årsalderen.

Odd var saerdeles omgjengeli­g og fikk en stor venneskare. Han var raus med både gaver og omsorg. Han var sjelden sint og aldri langvarig, men staheten var også et kjennetegn. Han var velmenende og omsorgsful­l, så det må vaere få som ikke har fått impulser til positiv utvikling i egne liv.

Odd fikk tidlig bil og kjørte mange, mange, mange mil både i naerområde­t Strand, Forsand, Hjelmeland og

Rennesøy og i lengre turer med campinguts­tyr på slep. En fast søndagstur i mange år sammen med kamerater, var turen via Oanes, Tonstad i Sirdal til Kvinesdal med middag på Utsikten. Gleden ved å komme seg ut og besøke familie og venner fikk han beholde opp til 70-års alderen gjennom en spesialtil­passet bil.

Odd var en velmenende, omsorgsful­l og kjaerlig bror for sine søsken og senere for sin kone og sin sønn Kurt Ove. Dette fikk de stor glede av i sine siste år gjennom den omsorgsføl­elsen som de fikk oppleve fra sønnen. Odd og Torunn bodde i en del år i kommunal omsorgsbol­ig på Rennesøy, men flyttet så til Askøy ved Bergen hvor sønnen var bosatt. Kurt Ove ga dem stor omsorg og bidro til livsglede også i den livssituas­jonen de var kommet i. Det var slik sett en god tid for alle, men etter at kona døde i mars 2020 ble det ensomt på en ukjent plass. Han flyttet derfor til Jørpeland og fikk dermed gleden av å gjenoppta kontakter i sitt store nettverk.

Odd hadde i mange år oppgaven som flaggheise­r på rådhuset på Rennesøy. Nå er flagget firt for siste gang og legger seg som et rosenrødt og fredfullt minne over et betydnings­fullt liv som et godt medmennesk­e.

Storebror Torbjørn

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway