Stavanger Aftenblad

– Tror dette kan ha skremt folk fra å ville ta jobben

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Thor Steinar Sandvik ga seg etter snaut ni måneder i jobben som styreleder i Viking. Han tror ikke det står folk i kø for å overta.

– Summen av den støyen som har vaert de siste dagene gjorde at jeg følte det var nok nå, sier Thor Steinar Sandvik til Aftenblade­t.

Litt over klokken 18 tirsdag kveld, en time etter at han fortalte at han trekker seg som styreleder i Viking Fotball AS, ruslet Sandvik ut av SR-Bank Arena.

Han delte ut noen klemmer til de av klubbens ansatte som fortsatt var på jobb. Så var det over for mannen som i mars overtok som styreleder etter Stig H. Christians­en. Det ble med ni måneder i jobben.

Før Sandvik forlot stadion satte han seg ned med Aftenblade­t. Han hadde noen tanker og betraktnin­ger på vei ut.

– En praksis jeg overtok

Han sier det ikke har kommet krav om at han skulle tre til side, ikke fra noen i klubben eller blant aksjonaere­ne. Det var han selv som landet på at det var det eneste riktige å gi seg nå.

Da Aftenblade­t kunne avsløre at Viking har brutt idrettene eget regelverk da det var AS-styreleder Sandvik som forhandlet med Bjarne Berntsen, utløste dette et ytterliger­e reaksjoner og støy.

Styreleder i Viking FK, Rune Bertelsen, erkjenner at FK har gjort en stor feil.

Til slutt var det Sandvik som gikk. Men han beskriver forholdet mellom AS og FK om godt.

– Visste du at du ikke hadde lov til å forhandle med Bjarne Berntsen?

– Nei. Dette var en praksis jeg overtok. Slik har det vaert i flere år. Jeg tenkte ikke på noe tidspunkt i prosessen at dette ikke var min jobb. Jeg gikk tilbake til styret (i Viking Fotball AS) og der sitter det tre representa­nter fra FK-styret.

FK var til stede

– Styreleder i Viking FK, Rune Bertelsen, sier at FK tilbød seg å vaere med i forhandlin­gene med Berntsen, men fikk ikke lov. Hvorfor ikke?

– Det må du ta med han. Jeg har lest det. Jeg vil ikke kommentere det.

– Var FKs representa­nter i ASstyret til stede på styremøtet der beslutning­en dere landet på ble tatt og de var med på å godkjenne utfallet av dine forhandlin­ger med Berntsen?

– Ja, det vil jeg med hånden på hjertet påstå.

– Så sluttavtal­en ble styrebehan­dlet med FK til stede og det var enighet om at det var slutt for Berntsen?

– Ja.

– Er du enig i at det må finnes en bedre samarbeids­modell mellom AS og FK?

– Ja, når vi ser hva som har skjedd nå, helt klart. Vi gjorde 95 prosent rett, 5 prosent ble feil. Vi hadde ikke kommet i den situasjone­n vi er nå om vi hadde blitt enige med Berntsen. Da hadde ikke dette oppstått.

Tror faerre vil ta jobben

– Hva tenker du om det?

– Det har jeg mange tanker om, men de skal jeg holde for meg selv. Uansett er reglene sånn og da må vi overholde dem.

– Er det kø av folk som vil ta vervet som styreleder i Viking Fotball AS?

– Nei, og etter dette tror jeg det er enda faerre som vil ta jobben. Det har jeg hørt folk si, at «du trenger ikke spørre meg».

– Kan dette ha skremt folk fra å ville ta jobben?

– Ja, det tror jeg det kan ha gjort. Fordi de har sett hvordan jeg har blitt behandlet, sier Sandvik som bekrefter at dette endrer maktbalans­en tilbake i retning FK.

Nestleder Jan Henrik Jelsa rykker nå opp fram til styret har møttes igjen og bestemt seg for veien videre.

Jobben som styreleder i Viking Fotball AS er et frivillig verv som honoreres med 100.000 kroner i året – et beløp styreleder­ne de siste årene har avstått fra å heve grunnet Vikings økonomi.

 ?? CARINA JOHANSEN ?? Thor Steinar Sandvik fortalte tirsdag at han trekker seg som styreleder i Viking Fotball AS. Han tror de siste dagers bråk og uro kan ha skremt folk fra å ville overta vervet.
CARINA JOHANSEN Thor Steinar Sandvik fortalte tirsdag at han trekker seg som styreleder i Viking Fotball AS. Han tror de siste dagers bråk og uro kan ha skremt folk fra å ville overta vervet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway