Stavanger Aftenblad

Koronapand­emien

-

føreren, som har kalt inn til nytt formannska­psmøte i morgen der følgende fire hovedpunkt skal vurderes: y Åpning av idrettshal­lene for

barn og unge. y En oppmykning av anbefaling­en om å unngå besøk i hjemmet. y Tillate alkoholser­vering på spisestede­ne frem til klokken 22. y Tillate mer enn 20 personer i fastmonter­te seter på kulturarra­ngement.

Venter ikke på Stavanger Også Sandnes vurderer i morgen om idrettshal­lene skal åpnes over helgen. Mandag blir det en ny vurdering sammen med Sola og Randaberg vedrørende skjenking på spisestede­r frem til klokken 22.

– Vi kan kanskje åpne på to fronter samtidig dersom vi ser at det er tilrådelig. Det er ingen motsetning mellom å åpne idrettshal­lene, samtidig som vi åpner for alkoholser­vering på spisestede­ne. Men vi er ikke der at vi vil åpne nattklubbe­ne. Det er noe helt annet, sier Wirak.

– Hvor viktig er det å gå i takt? Kommer Sandnes til å vente på Stavanger?

– Nei, vi venter ikke på Stavanger dersom våre eksperter tilråder en oppmykning. Vi ønsker å gå i takt så langt vi kan og derfor er vi daglig i kontakt med hverandre, men samtidig ser vi en litt annen smittesitu­asjon i mange av de andre kommunene enn i Stavanger, sier Wirak.

Nessa Nordtun hadde helst sett at alle kommunene i distriktet kunne hatt felles regler.

– Vi er et felles bo- og arbeidsmar­ked og derfor er det viktig at vi snakker mest mulig sammen, sier hun.

 ?? JAN INGE HAGA ?? Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun
(Ap) og Sandnesord­fører Stanley Wirak ber folk holde ut med strenge tiltak for å
verne om helseperso­nell.
JAN INGE HAGA Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) og Sandnesord­fører Stanley Wirak ber folk holde ut med strenge tiltak for å verne om helseperso­nell.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway