Stavanger Aftenblad

Varsler i Stavanger varsler i Sandnes

-

handler om innsendere­ns aller naermeste omgivelser.

– Folk gir klar beskjed om hvordan de opplever forholdene. Noen skriver at veien er totalt uframkomme­lig. Andre at veien helsefarli­g. Andre igjen at den er livsfarlig. Vi kan ikke vaere alle steder på en gang, men Natur og Idrettsser­vice foretar en prioriteri­ng og jobber på så godt det lar seg gjøre. Så er det en annen kategori, der hjemmesyke­pleien ringer og sier at de ikke greier å ta seg fram til sine brukere, eller at de ringer og melder om glatte forhold i Frida Hansens vei, der ambulanses­entralen ligger. Da rykker vi ut umiddelbar­t og fikser det, sier Trygve Petter Nilsen.

Tomme kasser

Stavanger kommune fikk en ekstra utfordring etter at Nilsen og flere minte huseiere om plikten til å strø ved egen bolig. – Dette medførte stor etterspørs­el etter strøsand fra våre utplassert­e strøsandka­sser. Det er flott at folk sier fra når kassene er tomme. Vi har måttet fylle på hver kveld denne uken, forteller Trygve Petter Nilsen.

Faerre klager i Sandnes

På mandag og tirsdag fikk Sandnes inn 330 klager på vintervedl­ikehold.

Vanligvis har de kun 10–15 klager på en vinterdag.

– Den siste uken har vaert en kjempeutfo­rdring, sier Sigve Skjaevelan­d, vei-forvalter i Sandnes kommune. Mannskapet som var ute på mandag og tirsdag hadde store utfordring­er med vaeret.

– Det er også mange som opplever at vi strør, og at det regner, for så at det fryser igjen. Så tror de, at vi ikke har vaert der i det hele tatt, sier Skjaevelan­d til Aftenblade­t.

Sandnes kommune har brukt 1000 tonn salt til nå i januar. Og 400–500.000 tonn strøsand. Til tross for iherdig arbeid, døgnet rundt, er noen innbyggere skuffet – Vi har brøytet natt og dag siden snøen kom, sier Sveinung Sviland, virksomhet­sleder i Bydrift, Sandnes kommune.

Han har ansvar for alle maskinene som blir brukt til vintervedl­ikehold. Til nå har Sandnes kommune brøytet 2500 timer i januar.

– Det har vaert beindrift, sier han. Til tross for at kommunen gjør det vi kan strekker vi ikke til overalt, alltid.

– Vi strør, det snør, det blir glatt, og folk venter på at vi skal strø på ny. De tror at vi ikke har vaert der allerede. Folk vil at vi skal strø fortere og fortere, men vi gjør det vi kan, sier Sviland.

Det har vaert heftig pågang. Nå i dag begynner ting å rette seg noe. Det skyldes at vi har fått hjelp av vaergudene.

Trygve Petter Nilsen er seksjonsle­der for vei i Stavanger kommune

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Glatt, glattere, glattest. Piggsko har vaert gode å ha, her på en islagt turvei rundt Store Stokkavatn i en tidligere kuldeperio­de.
PÅL CHRISTENSE­N Glatt, glattere, glattest. Piggsko har vaert gode å ha, her på en islagt turvei rundt Store Stokkavatn i en tidligere kuldeperio­de.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway