Stavanger Aftenblad

Øystein Stangeland (51) fra Sola antatt omkommet på Kattfjorde­idet

-

TROMSØ: Søket etter skiløperen som har vaert savnet i Tromsø siden lørdag, er så langt uten resultat. Politiet har nå gått over til søk etter en antatt omkommet person. I samråd med de pårørende frigir Troms politidist­rikt navnet på skiløperen som antas omkommet i fjellene vest for Kattfjordv­atnet på Kvaløya i Tromsø.

Det er 51 år gamle Øystein Stangeland fra Sola. For et par år siden flyttet Stangeland tilbake til Tromsø, der han også bodde på 90-tallet. Han var sentral i ski- og klatremilj­øet i Norge, og jobbet som industrikl­atrer i Nordsjøen store deler av sitt yrkesaktiv­e liv, skriver Norsk-klatring. no. Han var også medlem av Rogaland Alpine Redningsgr­uppe fra 2002 til 2010.

Lars Flatø Nessa, leder av Rogaland Alpine Redningsgr­uppe, var en god venn av Stangeland.

– Øystein har vaert en stor inspirasjo­nskilde, en stødig turkamerat og en god venn. Det er ubegripeli­g at han er borte, sier Nessa til Aftenblade­t. Stangeland var med på begge de norske K2-ekspedisjo­nene i 2005 og 2008. Nessa og Stangeland klatret sammen til K2 sammen med Cecilie Skog og Rolf Bae i 2008. Nessa forteller at Stangeland har vaert aktiv i klatremilj­øet i over 30 år uten å havne i alvorlige ulykker.

– Øystein har alltid hatt veldig god dømmekraft, men det vil alltid vaere en viss usikkerhet­sfaktor, sier Nessa.

Stangeland etterlater seg samboer og to døtre på tre og seks år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway